Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinktinės kapitonas Robertas Javtokas: „Turkų kalbos prieš rungtynes vyrus uždegė“

Robertas Javtokas kartu su kitais Lietuvos rinktinės aukštaūgiais išlaikė kol kas sunkiausią egzaminą šiame Europos čempionate. Sustabdę didžiausią pavojų priešininkams keliančią priekinę Turkijos rinktinės liniją, lietuviai užsitikrino mažiausiai antrąją vietą A grupėje.
Robertas Javtokas (su kamuoliu)
Robertas Javtokas (su kamuoliu) / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

„Nors atsilikinėjome daugiau nei pusę rungtynių, mes nepasidavėme. Mes buvome labai susikaupę ir rungtynių pabaigą sužaidėme geriau nei jie“, – po Lietuvos rinktinės pergalės prieš turkus kalbėjo R.Javtokas.

Centro puolėjui tai buvo toli gražu ne pačios sėkmingiausios rungtynės. Tačiau vos du dvitaškius iš 7 bandymų pataikęs ir tris kamuolius praradęs krepšininkas po dvikovos tryško gera nuotaika.

– Ar galima sakyti, kad demonstruojate savajį žaidimą? žurnalistai paklausė R.Javtoko.
– Visada norisi geriau. Mes vienas kitą vis labiau suprantame, nebedarome tokių vaikiškų klaidų. Žinoma, išskyrus mane (juokiasi – red. past.). Manau, kad žaidimas tikrai gerėja ir tai jaučiasi aikštelėje. Galbūt šiandien nepavyko surengti daugiau greitų atakų, bet juk turkai yra labai gera komanda. Prieš juos laimėti tikrai nėra lengva.

– Kaip jaučiatės po trijų dienų maratono? Ar kūnas jau reikalauja poilsio?
– Aišku, kad norisi pailsėti. Ypač tiems, kas daugiau žaidžia. Bet žinote – jei rytoj vėl būtų rungtynės, eitume ir žaistume. Čia jau kaip organizatoriai pasakys.

– Kaip pavyko sustabdyti turkų priekinę liniją?
– Visa jų komanda yra labai gera. Iš pradžių akcentavome gynybos dvigubinimą prieš jų gynėjus, todėl ir gavosi tokios skylės po krepšiu. Bet mes laiku supratome klaidas ir paprasčiausiai pakeitėme taktiką.

– Galbūt nusiteikti rungtynėms padėjo turkų kalbos, jog rungtynės su Lietuva taps puiki repeticija prieš mačą su ispanais? Ar skaitėte šiuos dalykus?
– Žinoma, kad skaitėme. Kaip tokių dalykų galima neskaityti. Manau, kad kiekvieną žaidėją tai viduje uždegė ir davė papildomos motyvacijos. Ačiū Dievui, kad turkų žodžiai neišsipildė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius