-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Jasikevičius: pirmajame mače svarbiausia buvo pergalė, o dabar reikia gerinti žaidimą

Po truputį Lietuvos rinktinės lyderiu tampantis Šarūnas Jasikevičius sužibėjo ir pirmosiose Europos čempionato rungtynėse, kai į Didžiosios Britanijos komandos krepšį įsūdė 13 taškų bei buvo antras pagal rezultatyvumą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / FIBA nuotr.

„Pirmoji pergalė labai svarbi. Buvome vienu metu įklimpę, bet išbridome, kas yra labai geras ženklas. Šiandien svarbiausia buvo pergalė, o dabar reikia toliau gerinti žaidimą“, – tvirtino įžaidėjas.

Kas nutiko trečiajame kėlinyje?

- Nežinau, praradome koncentraciją, neišpildėme derinių, ką dažnai darydavome per pasirengimą. Trys kėliniai buvo visai neblogi, pirmi du buvo labai geri. Geras žaidimo ritmas. Išmetus trečiąjį kėlinuką rungtynės gavosi.

Ketvirtajame kėlinuke demonstravote norimą žaidimą?

Britai nutraukdavo mūsų derinius, bet mes sėkmingai atmetinėdavome kamuolį komandos draugams, kas yra būdinga lietuviškam krepšiniui. Gerai, kad pataikėme metimus, bet jeigu ir nebūtume jų pataikę, bet svarbu gera mintis, geras išpildymas. Galėjome laisvi. Dabar reikia gerinti.

Jūs su M.Kalniečiu vienas kitą gerai papildote?

Bandome palaikyti komandos ritmą. Visiems aišku, kad negaliu aš žaisti daug minučių. Mantas yra labai aukšto lygio žaidėjas ir gerai, kad turime du įžaidėjus. Dar Tomas yra, kuris gali tempti komandą į priekį. Man asmeniškai kito kelio nėra, aš negaliu žaisti daugiau minučių.

Ką apie lenkus galite pasakyti?

Žiūrėjau jų dvikovos su ispanais pirmuosius du kėlinius, kur Ispanija aiškiai dominavo, bet paskui pažiūrėjau rezultatą ir viskas buvo stebėtina. Čia nėra olimpiada, kur atvažiuoja komandos iš Afrikos ar Azijos. Čia moka visi žaisti krepšinį ir tie patys lenkai treniruojami gero trenerio. Jeigu jie tai gali padaryti su ispanais, tai tą patį gali padaryti su bet kuria komanda. Mums svarbiausia toliau gerinti žaidimą.
 

VIDEO: Š.Jasikevičius: svarbiausia, kad laimėjom - reikia toliau gerinti žaidimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius