Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Žalgirio“ arenos apsaugininkais konfliktavę Makedonijos sirgaliai: „Gėda Lietuvai!“

Juodąjį trečiadienį, kuomet Makedonijos rinktinė įrodinėjo savo pranašumą prieš Lietuvos krepšininkus, ne ką mažiau atkakli kova vyko ir už aikštelės ribų. Tribūnose įvykusio incidento vaizdo įrašą internete paviešinę makedonai jų vėliavą plėšiusius arenos apsaugininkus apkaltino nederamu elgesiu.
Konflikto akimirkos
Konflikto akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį įvykusio Lietuvos ir Makedonijos rinktinių mačo pradžioje pora šimtų į vieną tribūną susispietusių makedonų pabandė išskleisti milžinišką vėliavą. Greta esančiame sektoriuje sėdėję lietuviai nepanoro būti uždengti priešininkų vėliava. Tarp lietuvių ir makedonų kilus konfliktui, raminti aistrų puolė didžiulės „Ekskomisarų biuro“ ir „Eurocash1“ apsaugininkų pajėgos.

Kelis pačius aršiausius makedonus apsaugos darbuotojai jėga išgrūdo iš „Žalgirio“ arenos tribūnų. Likusiems sirgaliams buvo leista stebėti rungtynes, tačiau viso mačo metu juos supo gyva apsaugininkų grandinė.

Jau kitą dieną Makedonijos rinktinės sirgaliai į svetainę „YouTube“ patalpino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas jų susirėmimas su apsaugos darbuotojais.

„Šiuose kadruose užfiksuota, kaip brutaliai ir nedemokratiškai Lietuvos apsaugininkai ir policininkai elgėsi su Makedonijos rinktinės sirgaliais „Žalgirio“ arenoje. Apsauga ir pareigūnai buvo apsupę makedonus viso mačo metu ir net jam pasibaigus aistruoliams nebuvo leista pasveikinti savo rinktinės krepšininkų taip, kaip jie norėjo, – rašo vaizdo įrašą patalpinęs makedonas. – Visa problema buvo ta, jog sirgaliai norėjo išskleisti senąją Makedonijos vėliavą. Ar tokia yra europietiška demokratija? Ar tai yra tinkamas elgesys su krepšinio sirgaliais iš užsienio? Kai sirgaliai iš kitų šalių atvyksta į Makedoniją, jie laiką leidžia kartu su mūsų sirgaliais, jie serga už savo komandas kartu su mumis, nesvarbu, kas laimi ar kas pralaimi. Gėda Europos ir Lietuvos politikai.“

VIDEO: EuroBasket 2011: Lithuanian Security and Police attacking Macedonian Fans


Po trečiadienį įvykusio incidento oficialų pranešimą išplatino ir saugos tarnyba „Ekskomisarų biuras“. Jame teigiama, jog apsaugininkai savo darbą atliko profesionaliai.

„Mūsų specialistai apsaugojo varžybų žiūrovus ir žaidėjus, elgėsi profesionaliai, buvo stiprūs ir psichologiškai, ir taktiškai, nors atlaikyti spjūvius, keiksmus ir suvaldyti tokį agresyviai nusiteikusių sirgalių būrį buvo nelengva“, – pranešime buvo cituojamas oficialios „EuroBasket 2011“ saugos tarnybos viceprezidentas Arvidas Januška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius