Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdemaras Chomičius: žinome, kaip sustabdyti serbus

Europos krepšinio čempionato antrojo etapo išvakarėse Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra paprašė „išeiginės“ – strategas panoro atsikvėpti nuo žurnalistų. Po vėlai surengtos antradienio treniruotės mintimis apie mačą su serbais pasidalijo K.Kemzūros asistentas Valdemaras Chomičius.
Valdemaras Chomičius
Valdemaras Chomičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Treneri, mačai su serbais visuomet principiniai ir dažnai tampa svarbia krepšinio istorijos dalimi. Ar rytojaus mačas taip pat gali toks būti?

Dabar visos rungtynės šioje grupėje gali tapti istorinėmis. Nereikia prisiminti, kas buvo, o galvoti apie būsimas rungtynes. Reikia tiksliai sužinoti stipriąsias serbų puses, pasistengti jas neutralizuoti ir, atradus jų silpnąsias vietas, pamėginti realizuoti savo puolimą.

Kokios tos stipriosios serbų komandos pusės?

Žaidžiant su serbais reikalinga šimtaprocentė koncentracija. Negali prarasti kamuolio, negali užsižiopsoti. Jeigu žaidi puolime, reikia tiksliai žinoti, ką darai, nes serbai labai gerai „skaito“ žaidimą. Kai žaidi gynyboje, negali savo žaidėjo pamesti iš akiračio, nes visi serbai yra geri metikai ir pavojingi tiek arčiau, tiek toliau krepšio.

Su kuria komanda iš tų, su kuriomis šiemet teko žaisti, galėtumėte palyginti serbus?

Gal šiek tiek panašūs slovėnai. Panašus žaidimo braižas – daug suka kamuolį, už po užtvarų greitai  išlenda. Mes specialiai ruošėmės sustabdyti tokį žaidimą. Viskas turėtų pavykti.

Kiek svarbios šiame mače bus žaidėjų mikrodvikovos, pavyzdžiui, M.Teodosičiaus – M.Kalniečio ar M.Teodosičiaus – Š.Jasikevičiaus?

Neakcentuojame tų dalykų. Nebūtinai jie turės dengti M.Teodosičių. Turime demonstruoti komandinę gynybą. Aišku, gynyba prasideda nuo „vienas prieš vieną“, tačiau vystantis varžovų deriniui reikia, kad prisidėtų kiti komandos nariai. Nesureikšminame mikrodvikovų. Svarbiausia sustabdyti jų žaidimą, neleisti atakuoti iš tų padėčių, iš kurių jie nori atakuoti.

Serbų treneris D.Ivkovičius sako, kad lietuviai jaus didesnį spaudimą. Sutinkate?

Manau, mums tas jaudulys jau praėjo pirmosiose rungtynėse Panevėžyje. Tikrai buvo didelė atsakomybė, ten reikėjo laimėti visas rungtynes, kad čia patektume. Dabar esame įsivažiavę ir mums mūsų publika tik padės.

VIDEO: 15min.lt - Valdemaras Chomičius apie Serbijos rinktinę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius