Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visas vasaras rinktinei aukojantis Dirkas Nowitzkis: „Pergalės su šia komanda yra pačios brangiausios“

NBA superžvaigždę Dirką Nowitzkį, Vokietijos rinktinei padedantį kiekvienais metais, galima vadinti tikru savo šalies patriotu. Nors prieš Europos čempionatą ši komanda stipriai atjaunėjo, savo lyderio vedami vokiečiai penktadienį išsaugojo šansus kovoti dėl vietos ketvirtfinalyje.
Chrisas Kamanas ir Dirkas Nowitzki
Chrisas Kamanas ir Dirkas Nowitzki / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

Vidutiniškai po 20 taškų per rungtynes turnyre surenkanti žvaigždė ypatingos svarbos mače su turkais neišsiskyrė taiklumu (tik 6/13 metimų „iš žaidimo“). Tačiau Vokietijos rinktinės lyderis taškus rinko tuomet, kai to labiausiai reikėjo.

Pridėjus kelis svarbius rungtynių pabaigoje atkovotus kamuolius bei pora puikiai sužaistų epizodų gynyboje, D.Nowitzkio pasirodymą galima įvertinti puikiai. Įveikusi turkus (73:67), Vokietijos rinktinė neprarado vilčių kovoti dėl bilieto tarp 8 geriausių turnyro komandų.

– Prieš rungtynes su turkais jus daugelis buvo nurašę. Tačiau po sunkios pradžios sugebėjote atsitiesti. Kaip jums tai pavyko? – penktadienį po vokiečių pergalės prieš turkus žurnalistai paklausė D.Nowitzkio.
– Mes žengėme pirmą žingsnį. Jis buvo puikus. Buvo tikrai didžiulis spaudimas, tad rungtynes pradėjome labai sunkiai. Pirmojo kėlinio metu pelnėme tik 6 taškus. Tačiau mes nepasidavėme ir nenustojome kovoti. Šį vakarą mūsų gynyba buvo puiki. Rungtynių pabaigoje pataikėme kelis labai svarbius metimus. Keliais ypatingai svarbiais tritaškiais prisidėjo Philippas Schwethelmas. Mes sužaidėme kaip komanda ir iškovojome puikią pergalę.

– Jūs niekuomet neatsisakote atstovauti savo šaliai. Sakykite, iš kur pas Jus tiek jėgų?
– Aš visuomet rinktinėje jaučiuosi labai gerai, iš jos parsivežu puikius prisiminimus. Ypač tai galiu pasakyti apie olimpines žaidynes. Man rūpi mano šalis. Esame laimėję Europos čempionato medalius ir tos pergalės su Vokietijos rinktine yra pačios svarbiausios ir brangiausios mano gyvenime. Man visuomet smagu padėti savo šalies rinktinei.

– Vokietijos rinktinė šiemet yra stipriai atjaunėjusi. Kaip sekasi sutarti su tais jaunais vyrukais?
– Mūsų komandoje yra gausi jaunų ir labai talentingų vyrukų. Man smagu, kad jie nori mokytis ir gerai žaisti. Mes patyrėme kelis skaudžius pralaimėjimus, iš kurių galėjome pasimokyti. Manau, tos pamokos labai pravertė šiandien.

Visą interviu su D.Nowitzki (anglų k.) išvysite žemiau esančiame vaizdo reportaže.

VIDEO: 15min.lt - Dirko Nowitzki interviu po rungtynių su Turkija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius