Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių treneris Ainaras Bagatskis prieš draugišką mačą su Lietuvos krepšinio rinktine: „Turime keletą boksininkų, įskaitant ir mane“

Lietuvos ir Latvijos vyrų krepšinio rinktinės šeštadienį pasiruošimo Europos čempionatui cikle surems ginklus Panevėžio „Cido“ arenoje. Nepaisant šiltų kaimyninių šalių tarpusavio santykių, lietuvių ir latvių dvikovos visuomet būna ypač intriguojančios ir bekompromisės.
Praėjusią savaitę Rygoje vykusiose draugiškose Latvijos ir Rusijos rinktinių varžybose taip pat buvo kilę susistumdymų.
Praėjusią savaitę Rygoje vykusiose draugiškose Latvijos ir Rusijos rinktinių varžybose taip pat buvo kilę susistumdymų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausias to pavyzdys – 2009 m. draugiškos rungtynės Rygoje, kuriose bent keletą kartų abiejų rinktinių žaidėjai kibo vieni kitiems į atlapus. Labiausiai reiškėsi dėl dopingo anksčiau diskvalifikuotas ir kurį laiką profesionalų bokse dalyvavęs vidurio puolėjas Kasparas Kambala, todėl tos rungtynės buvo pramintos bokso grumtynėmis.

Konfliktų buvo kilę ir per praėjusią savaitę Rygoje vykusias draugiškas Latvijos bei Rusijos krepšinio rinktinių rungtynes (žiūrėkite nuotrauką viršuje).

Paklaustas, ar gali pažadėti, jog Panevėžyje šeštadienį nebus nieko panašaus, Latvijos vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis atsakė: „Turime keletą boksininkų, įskaitant ir mane.“

Geros nuotaikos nestokojęs buvęs Kauno „Žalgirio“ vairininkas bendraudamas su portalu krepsinis.net pažymėjo, jog krepšinyje kartais reikia bokso elementų: „Manau, kad kartais galima žaisti su šiek tiek bokso elementų. Taip, visi žaidėjai yra draugai, kolegos, bet kai žengi į aikštę, turi vykti kova. Bet ir žaidžiant agresyviai, reikia išlaikyti švaraus žaidimo principus.“

A.Bagatskis tiek iš savo auklėtinių, tiek ir iš lietuvių tikisi pamatyti aukšto lygio krepšinį.

„Scanpix“ nuotr./A.Bagatskis
„Scanpix“ nuotr./A.Bagatskis

„Tikiuosi, kad komandos pademonstruos gero lygio krepšinį ir mums pavyks pasirodyti kaip įmanoma kokybiškiau. Bus aukšto lygio, greitos ir agresyvios rungtynės“, – prognozavo latvių treneris.

A.Bagatskis dalijosi mintimis apie po pasaulio čempionato Turkijoje gerokai pasikeitusią Lietuvos nacionalinę komandą. Strategas pastebėjo, kad patirtis gali atsiliepti dviprasmiškai.

„Tai labai labai patyrusi komanda. Greičiausiai viena labiausiai patyrusių visame čempionate. Visą tą patirtį žaidėjai gali perkelti ir į aikštę. Vis dėlto tai komandai yra tiek privalumas, tiek trūkumas. Kad ir kaip bebūtų, Lietuvos rinktinė yra labai aukšto lygio. Man patinka jūsų žaidimo stilius, bet ką daugiau galima pridurti, kai komandoje žaidžia žaidėjai iš stipriausių komandų Europoje“, – lietuvius gyrė A.Bagatskis.

Paprašytas palyginti Lietuvos ir Latvijos komandų pajėgumą „auksine“ rankele anksčiau pasižymėdavęs snaiperis to padaryti negalėjo: „Visiškai neįmanoma lyginti Lietuvos ir Latvijos rinktinių. Kai lietuviai bus vieni labiausiai patyrusių Senojo žemyno pirmenybėse, mūsų rinktinės amžiaus vidurkis mažesnis nei 23 metai. Žinome, kaip žaisti, galime būti ypač agresyvūs, tačiau nežinome, kaip laimėti labai svarbias rungtynes.“

Praėjusią savaitę latviai sulaukė skausmingų antausių iš buvusių lietuvių varžovų rusų. A.Bagatskio auklėtiniai du kartus nusileido rezultatais 68:87 ir 59:84. Visgi treneris pažymėjo, kad rinktinės žaidimas gerėja.

„Sunku pasakyti, kokioje stadijoje šiuo metu esame. Treneris niekada nebūna visiškai patenkintas savo auklėtinių žaidimu. Visada galima žaisti geriau. Bet viskas, mano nuomone, yra gerai. Palyginus su praėjusios savaitės rungtynėmis su Rusija, dabar esame kur kas geresnėje formoje“, – tikino A.Bagatskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius