-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akį rėžiantys „Žalgirio“ arenos vamzdžiai bus uždengti tinkleliu

Pro neuždengtus „Žalgirio“ arenos langus viršutiniuose pastato aukštuose matomi vamzdžiai bado akis pro šalį pravažiuojantiems kauniečiams ir miesto svečiams. Jie baiminasi, kad estetiškai negražus vaizdas gali būti paliktas, nes pastato statyba jau baigta.
„Žalgirio" arena
„Žalgirio" arena / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Areną administruojančios bendrovės „Kauno arena“ atstovė Angelė Dementavičiūtė gyventojus skuba raminti, kad iki Kaune rugsėjo 14–18 d. vyksiančio finalinio Europos vyrų krepšinio čempionato etapo pradžios, oro kondicionavimo bei vėdinimo įrenginiai bus paslėpti po tinkleliu. Koncesininkui arena 25 metams buvo perduota rugpjūčio 18 dieną.

Aktualesnis klausimas – kurioje išorinėje pastato dalyje bus užrašytas arenos pavadinimas. Iki šiol pastato architekto Eugenijaus Miliūno siūlytų variantų miesto valdžia nepalaimino.

Visi kiti pasiruošimo Europos čempionato varžyboms darbai vyksta sklandžiai. Bent jau taip tikina antradienį žurnalistams ekskursiją po areną surengę komplekso valdytojai, miesto vadovai, „Žalgirio“ klubo atstovai. Pastarieji išdavė, kad būtent šią dieną turėjo įvykti pirmoji Kauno „Žalgirio" komandos treniruotė.

Kauno meras pasidžiaugė, kad krepšinio šventė padės tašką daug metų trukusiose diskusijose – ar pavyks miestui išvengti gėdos ir laiku čempionatui pasistatyti areną: „Ši tema baigta.“

Tikimasi, kad į finalinį Europos čempionato etapą atvyks apie 800 vadinamųjų VIP svečių. Jiems greta arenos įrengta didelė palapinė, kurioje bus teikiamos maitinimo paslaugos.

Tikisi 300 tūkst. žiūrovų

„Pagal koncesijos sutarties sąlygas buvome įsipareigoję į arenos infrastruktūrą investuoti 12,5 mln. Lt, bet ši suma jau išaugo beveik dvigubai: sumontuota 262 metrų bėganti informacinė LED ekranų juosta, didžiausias Skandinavijos ir Baltijos šalyse informacinis kubas, kurio viena plokštuma yra 21,5 kv. m ploto, įrengtas restoranas, terasos, papildomos kėdės per koncertus – visa tai koncesininkų rūpestis ir investicijos. Kiek dar investuosime per 25 metus, priklausys nuo daugelio dalykų – kiek renginių vyks, kokio lygio žvaigždės atvažiuos ir kokių papildomų reikalavimų jos iškels“, – sakė A.Dementavičiūtė.

Ji pabrėžė, kad „Žalgirio“ arena – ne tik sporto, bet ir pramogų bei kultūros renginių vieta. Kol kas kompleksas sėkmingai išlaikė tik krepšinio egzaminą. Ar akustiniai sprendimai bei galimybė vykstant mažesniam renginiui specialiomis užuolaidomis didelę erdvę sumažinti kelis kartus yra įgyvendinti kokybiškai, paaiškės tik surengus koncertus, kultūrinius renginius.

Arenoje planuojama kasmet surengti daugiau nei 75 renginius ir sulaukti daugiau nei 300 tūkst. žiūrovų per metus.

Koncertuos pasaulinės žvaigždės

Jau sudarytas renginių tvarkaraštis iki vasario. Artimiausias didelis renginys – finalinis Europos krepšinio čempionato etapas, kuriame, kaip tikimasi, dalyvaus ir Lietuvos rinktinė.

Spalį žiūrovai išvys pasaulinio garso atlikėjo Jameso Blunto, britų elektroninės muzikos dueto „Hurts“, prancūzų atlikėjo Jeano Michelio Jarre'o ir legendinės dainininkės Mireille Mathieu pasirodymus.

Lapkritį bus surengti garsaus romansų atlikėjo Aleksandro Malinino, buvusių legendinių „elektrikų“ narių suburtos grupės „The Orchestra“, žymaus amerikiečių roko dainininko Lenny Kravitzo ir Rusijos operos tenoro ir estrados dainininko Nikolajaus Baskovo koncertai.

Gruodį arenos lankytojai išvys italų estrados legendą Toto Cutugno su simfoniniu orkestru  bei šventinį klasikinio Piotro Čaikovskio baleto „Spragtukas“ spektaklį, kurį dovanos neprilygstami Maskvos miesto baleto meistrai.

Gruodį taip pat arenos ledą tirpdys garsiausia visų laikų Lietuvos čiuožėjų pora Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko su jubiliejine – dešimtąja – „Liepsnojančio ledo“ programa.

Įspūdingas Naujųjų metų sutikimas

Roko karaliene tituluojama Suzi Quatro savo Naujametinį koncertą surengs gruodžio 30 d. Palydėti senuosius ir sutikti Naujuosius metus „Žalgirio“ arenoje kvies net dvi legendos – arenoje jungtinį šventinį koncertą surengs išskirtinio balso savininkė Bonnie Tyler ir auksinis „Smokie“ balsas Chrisas Normanas, akomponuojant Kauno miesto simfoniniam orkestrui.

Tačiau bene laukiamiausias koncertas numatytas vasario 6 d., kai arenoje koncertuos ne kartą Lietuvoje jau viešėję vokiečiai „Rammstein“. Grupės pasirodymai pasižymi įspūdinga šou programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius