Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Sireika: nesipuikuokim, o nuoširdžiai palaikykim

„Siųskit kuo geriausius linkėjimus, prisilieskit prie šio kamuolio, nes to labai jiems (rinktinei – red. rast.) reikės. Tie dvylika vyrų žais už mus visus, tris milijonus, todėl nesipuikuokim, o nuoširdžiai palaikykim. Tiktai tokiu atveju galime tikėtis sėkmės ir džiaugtis, kad geriausias krepšinis yra Lietuvoje,“ – ragino 2003 m. Europos krepšinio čempionato nugalėtojų rinktinės treneris Antanas Sireika.
Antanas Sireika
Antanas Sireika. / Organizatorių nuotr.

Šeštadienį pavakarę gimtuosiuose Šiauliuose kartu su kraštiečiais prisijungęs prie didžiojo tautos derinio „Varom už Lietuvą“. 

Įžaisti per visą šalį iš žmonių rankų į rankas keliaujančio tautos kamuolio Šiauliuose susirinkto ir daugiau šalyje gerai žinomų sportininkų – šių metų pasaulio jaunimo čempionato aukso medalininkas Rokas Giedraitis, rinktinės treneris Egidijus Vasiliauskas, krepšininkas Mindaugas Žukauskas. Pastarasis Šiaulių arenoje, kurioje jau netrukus vyks Europos krepšinio čempionatas, su „Varom už Lietuvą“ tautos kamuoliu atliko simbolinį metimą į krepšį.

„Smagu, kad galim sudėt žaidėjams tą energiją visos Lietuvos ir taip prisidėti prie rinktinės“, – sakė M.Žukauskas, pats prieš aštuonerius metus lipęs ant aukščiausios Europos krepšinio čempionato nugalėtojų pakylos.

Šeštadienį Šiauliuose, prekybos centre „Iki Danai“ į skaidrią kapsulę užplombuotas antrasis „Varom už Lietuvą“ kamuolys, kurį čia bus galima pamatyti iki pat rugpjūčio 29 d. Tądien jis bus nugabentas į Panevėžį ir tautos vardu įteiktas vienam iš Lietuvos rinktinės vyrų, žaisiančių šių metų Europos krepšinio čempionate.

Pirmasis kamuolys užplombuotas praėjusį savaitgalį Klaipėdoje.

„Varom už Lietuvą“ žygio metu iš viso žmonės varys ir tautos energija įkraus 13 kamuolių – po vieną kiekvienam rinktinės žaidėjui ir treneriui Kęstučiui Kemzūrai.

Iki Šiaulių per 31 žygio dieną prie didžiojo tautos derinio prisijungė jau net 78 miestų ir miestelių gyventojai, o kamuolys varytas daugiau nei 1600 kilometrų.

Artėjančią savaitę „Varom už Lietuvą“ kamuolį įžais Pasvalys, Biržai, Kupiškis, Pandėlys, Rokiškis, Obeliai, Zarasai, Visaginas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius