Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsaugos darbuotojai: makedonų sirgaliai įžeidinėjo, spjaudė ant saugos darbuotojų ir priešininkų žiūrovų, rodė nepadorius gestus, bandė mėtyti įvairius daiktus

Ketvirtadienį vykusiose čempionato ketvirtfinalio varžybose netrūko iššūkių ir arenos saugumu besirūpinančioms tarnyboms.
Konflikto akimirkos
Makedonija ekstazėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Renginį stebėjusiems žiūrovams neprasprūdo pro akis, kaip prie aršiai nusiteikusių makedonų su kiekviena minute rinkosi vis daugiau oranžinėmis liemenėmis vilkinčių „Ekskomisarų biuro“ ir „Eurocash1“  apsaugos darbuotojų. „Mūsų specialistai apsaugojo varžybų žiūrovus ir žaidėjus, elgėsi profesionaliai, buvo stiprūs ir psichologiškai, ir taktiškai, nors atlaikyti spjūvius, keiksmus ir suvaldyti tokį agresyviai nusiteikusių sirgalių būrį buvo nelengva“, – sako oficialios „EuroBasket 2011“ saugos tarnybos viceprezidentas Arvidas Januška.

Arenos saugumu besirūpinantys specialistai pasakoja, kad dar prieš rungtynes Makedonijos sirgaliai sukėlė muštynes pramogų zonoje, keletas jų buvo sulaikyta ir perduota policijai. Rimtesnis konfliktas su Makedonijos sirgaliais įsiplieskė pirmosiomis varžybų minutėmis, kai šie bandė išskleisti milžinišką šalies vėliavą ir ja uždengti Lietuvos sirgalių sektorių.

„Natūralu, kad tokiam veiksmui iškart pasipriešino Lietuvos rinktinės sirgaliai. Kuris Lietuvos žiūrovas norėtų stebėti varžybas po Makedonijos vėliava? Todėl mūsų specialistams teko raminti įsiplieskusias aistras ir kontroliuoti, kad makedonai neskleistų akivaizdžiai per didelės vėliavos, nes ji trukdė stebėti varžybas kitiems žiūrovams. Skleisti šią vėliavą uždraudė ir arenoje buvęs už saugumą atsakingas „FIBA Europe“ atstovas“, – pasakoja saugos tarnybos darbuotojai.

Dalis makedonų persėdo

Apsaugos specialistų teigimu, makedonai visų varžybų metu bandė konfliktuoti, įžeidinėjo bei spjaudė ant saugos darbuotojų ir priešininkų žiūrovų, rodė nepadorius gestus, bandė mėtyti įvairius daiktus. Saugos tarnybos teigimu, dauguma taip besielgiančių buvo futbolo sirgaliai, kurie yra agresyvesni už krepšinio aistruolius, rašoma „Ekskomisarų biuro“ pranešime spaudai.

„Kitomis aplinkybėmis tokius žiūrovus būtume išlydėję iš salės, tačiau vakar tai būtų paaštrinę konfliktą. Todėl iš arenos išvesdinome tik keletą pačių agresyviausių žiūrovų, o kitus nusprendėme izoliuoti gyva apsaugos darbuotojų linija nuo Lietuvos sirgalių ir krepšinio aikštelės. Žinoma, konfliktiškai nusiteikę makedonai įaudrino ir lietuvius. Balkanų šalies žiūrovams įsisiautėjus, ramesni jų tautiečiai ėmė smarkuolius raminti, tačiau ir patys įsivėlė į konfliktą. Dalis Makedonijos rinktinės aistruolių nebenorėjo būti greta įsismarkavusių savo tautiečių ir persėdo į kitas vietas“, – pažymi arenoje dirbę apsaugos specialistai.

A.Januškos teigimu, garbingai pasielgė Sėklos vadovaujama Lietuvos krepšinio rinktinės sirgalių grupė – pasibaigus varžyboms, eidami pro makedonų tribūną jie paplojo ir pasveikino priešininkų sirgalius su pergale: „Taktiškas Lietuvos sirgalių gestas parodė, kad mokame garbingai pralaimėti ir gerbiame priešininkus. Tai buvo puikus pavyzdys Makedonijos aistruoliams.“

Apsaugos specialistai sako, kad drauge su policijos pareigūnais buvo nuspręsta po varžybų kurį laiką neišleisti makedonų iš salės – buvo laukiama, kol iš arenos išeis Lietuvos rinktinės aistruoliai. Bendradarbiaujantys policijos pareigūnai padėjo užtikrinti tvarką po varžybų arenoje ir už jos ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius