-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjantis Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje vis brangsta

Kiek Lietuvai kainuos 2011-ųjų Europos krepšinio čempionatas? Nors jau sekmadienį Vilniuje bus iškilmingai ištraukti šių varžybų burtai, žemyno pirmenybes organizuojanti LKF kol kas neįvardijo tikslios sumos, rašo „Lietuvos rytas“.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

200 milijonų eurų. Lietuviai sako užsieniečiams, kad būtent tiek jau išleido norėdami surengti 2011 metų Europos vyrų krepšinio pirmenybes.

22 mln. litų. Tokie skaičiai pasirodė po Kalėdų, kai buvo patvirtinta svarbiausių žemyno krepšinio varžybų organizavimo išlaidų 2011 metams sąmata.

„Tai bus pigiausias ir geriausias čempionatas per visą istoriją”, – „Lietuvos rytui“ tvirtino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, atskleisdamas finansinius rugpjūčio 31 – rugsėjo 18-ąją šalies arenose rengiamo krepšinio turnyro skaičius.

Bet jau dabar akivaizdu, kad bendros „Eurobasket 2011“ išlaidos bus daugiau nei dusyk didesnės negu viešai skelbiamas tiesioginis šių metų renginio biudžetas, daro išvadą „Lietuvos rytas“.

Vyriausybė buvo įsipareigojusi sumokėti 3 mln. eurų (10,35 mln. litų) „FIBA Europe“ vien už teisę rengti čempionatą. Dar apie 1 mln. litų per porą metų kainuos išlaikyti čempionato rengimo darbo grupę.

Į numatytą 22 mln. litų biudžetą neįtrauktos ir lėšos, kurias čempionato reikmėms įsipareigojo skirti Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos ir Alytaus savivaldybės. Čempionato organizatoriai taip pat yra pasirašę ne vieną bendradarbiavimo sutartį su šalies ministerijomis ir žinybomis, kurios jiems skiria įvairią neatlygintiną pagalbą.

Sekmadienį, sausio 30 dieną, vyksianti „Eurobasket 2011“ burtų traukimo ceremonija Vilniuje, Nacionaliniame dramos teatre, kainuos apie 300 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius