Britų treneris Chrisas Finchas: „Šarūnas Jasikevičius pakeitė rungtynes“

Didžiosios Britanijos rinktinės vyriausiasis treneris Chrisas Finchas neslėpė apmaudo po pirmojo pralaimėjimo Europos krepšinio čempionate. Britai trečiadienį Panevėžyje šeimininkams lietuviams nervus tampė iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio, tačiau palūžo, į savo krepšį praleidę taiklių lietuvių tritaškių seriją.
Šarūnas Jasikevičius
Britų treneris išskryrė Šarūną Jasikevičių. / FIBA nuotr.

Išsamią Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rungtynių statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštį, rezultatus, turnyrinę lentelę ir statistikos lyderius rasite specialioje rubrikoje – 15min.lt/Eurobasket2011 (arba žr. meniu viršuje).

„Sunkus pralaimėjimas. Kovojome iki ketvirtojo kėlinio. Pametėme pora kamuolių, nepataikėme, o jie priešingai – atakavo be klaidų. Leidome jiems atitrūkti ir paleidome rungtynes. Mes turime išmokti užbaigti rungtynes“, – spaudos konferencijoje po mačo kalbėjo Ch.Finchas.

Jis pabrėžė, jog lietuvių pergalę (80:69) lėmė geresnis pataikymas. „Sveikinimai Lietuvos rinktinei. Jie tiesiog pradėjo pataikyti ir mes neatsilaikėme. Galbūt šiek tiek ir pavargome“, – tęsė britų treneris.

Paklaustas apie Lietuvos rinktinės lyderį, Ch.Finchas išskyrė įžaidėją Šarūną Jasikevičių, kuris pelnė 13 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. „Jis pakeitė rungtynių eigą. Š.Jasikevičiaus žaidimas ir tritaškiai buvo vienas pagrindinių lietuvių pergalės faktorių“, – teigė strategas.

Jis pažadėjo, kad komanda atsities po šios nesėkmės ir tęs kovą A grupėje dėl vietos kitame etape. Ch.Finchas pridūrė, jog ateityje tikisi ir vieno iš rinktinės lyderių Roberto Archibaldo pagalbos.

„Jis serga. Tikiuosi, jog ketvirtadienį jis jau galės žaisti, tačiau garantijų nėra“, – sakė Ch.Finchas.

Kitas rungtynes britai A grupėje žais ketvirtadienį su Turkijos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius