Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Čempionato užkulisiai: nuo pagalbos teisėjui iki pasimetusio vaiko artimųjų paieškų

Europos vyrų krepšinio čempionatas diktavo beprotišką ritmą ir krepšininkams, ir arenų saugumu besirūpinantiems specialistams. Oficialios čempionato „EuroBasket 2011“ saugos tarnybos „Ekskomisarų biuras“ teigimu, šis darbas kėlė iššūkių ir žmonių gausa, ir renginių intensyvumu, teigiama kompanijos pranešime spaudai.
Krepšinio sirgaliai
Krepšinio sirgaliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pavyzdžiui, kai po rungtynių dėl III vietos per 1,5 val. reikėjo paprašyti žiūrovų išeiti iš Kauno Žalgirio arenos ir vėl įleisti daugiau kaip 15 tūkst. žmonių į renginį arba surasti arenoje palikto vaiko artimuosius ir saugiai pristatyti jį namo.

Pastebėjome ir bandymų nesąžiningai patekti į arenas ar varžybų metu kelti neleistinus reklaminius plakatus.

Arvidas Januška, UAB „Ekskomisarų biuras“ viceprezidentas, džiaugiasi, kad krepšinio čempionato renginiai praėjo be rimtesnių konfliktinių situacijų ar incidentų.

„Čempionato metu buvo sulaikyti ir policijos pareigūnams perduoti tik keli girti bei pavojų aplinkiniams keliantys žiūrovai. Naktį stebint arenos perimetrą Alytuje buvo sulaikyti įkaušę vyrai, bandantys nuplėšti reklamos stendą, tačiau didesnių nuostolių viso krepšinio čempionato metu nebuvo patirta. Reziumuojant galima tvirtai teigti, kad čempionato žiūrovų ir žaidėjų saugumu pasirūpinome tinkamai, apsaugojome arenų turtą, efektyviai suvaldėme dešimttūkstantines minias, buvome gerai pasiruošę ir profesionaliai koordinavome tarpusavio veiksmus“, – sako A. Januška.

Jo teigimu, žiūrovai nereiškė nepasitenkinimo griežtesne kontrole ar sustiprintos apsaugos priemonėmis. Absoliuti dauguma suprato, kad šių veiksmų buvo imtasi pačių sirgalių, žaidėjų, teisėjų ir viso čempionate dirbusio personalo labui.

„Pasitaikė ir daugiau susitelkimo reikalavusių situacijų, pavyzdžiui, kai saugos darbuotojai turėjo suvaldyti Makedonijos sirgalius varžybose su Lietuvos rinktine. Prieš kiekvienas varžybas gaudavome informaciją apie atvykstančias organizuotas sirgalių grupes, kalbėjomės su visų šalių sirgalių atstovais, dar kartą aiškinome FIBA nustatytas taisykles ir radome bendrą kalbą. Ypač norėtume padėkoti Lietuvos, Prancūzijos, Rusijos, Ispanijos bei kitų šalių sirgaliams už jų korektišką elgesį ir supratingumą. Žiūrovų įleidimui į areną prieš finalines rungtynes turėjome tik 50 minučių ir buvome maloniai nustebinti žmonių kantrybe ir tolerancija: niekas nekėlė spūsčių, visi kantriai laukė savo eilėse. Savo ruožtu šiai užduočiai skyrėme saugos darbuotojų iš kitų arenos vietų ir pasistengėme, kad visi iki finalo pradžios patektų į areną. Mūsų darbuotojai sprendė ir specifinius klausimus, pavyzdžiui, padėjo iš aikštelės išnešti susižeidusį teisėją arba visiems išėjus iš arenos rado pasimetusį vaiką – darbuotojai dar tą patį vakarą patys surado jo artimuosius ir sugrąžino saugiai į namus. Pastebėjome ir bandymų nesąžiningai patekti į arenas ar varžybų metu kelti neleistinus reklaminius plakatus“, – prisimena įmonės viceprezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius