Čempionų ispanų treneris Sergio Scariolo: „Man labai pasisekė, kad treniruoju tokią nuostabią komandą“

Sergio Scariolo antrą čempionatą iš eilės atvedė Ispanijos krepšinio rinktinę iki Europos aukso. Prieš dvejus metus Lenkijoje 50-metis italas pirmą kartą padarė tai, ko jo pirmtakams nesisekė net 74 metus, o šiemet Lietuvoje auksinį triumfą pakartojo.
Ispanijos vyrų krepšinio rinktinės treneris Sergio Scariolo
Sergio Scariolo. / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

„Labai didžiuojamės apgynę Europos čempionų titulus. Tai yra pavykę vos kelioms (keturioms, – aut. past.) komandoms, todėl atsidurti istorijos metraščiuose yra didžiulė garbė. Ypač, kai laimi tokį itin aukšto lygio čempionatą čia, Lietuvoje“, – džiaugėsi S.Scariolo.

„Noriu padėkoti savo žaidėjams. Jie įrodė, kad net aukščiausio lygio žvaigždės gali klusniai vykdyti nurodymus ir žaisti pagal sistemą. Nuo pat pirmosios akimirkos pasitikėjome vienas kitu ir dirbome kaip komanda. Man labai pasisekė, kad treniruoju tokią nuostabią komandą“, – dėkojo treneris.

Jis neslėpė, jog ispanams papildomų jėgų suteikė noras atsitiesti po nesėkmingo pasaulio čempionato pernai Turkijoje. „Ši pergalė bendro nuo Stambulo. Nors tada mums nepasisekė (ispanai iškrito ketvirtfinalyje, – aut. past.), jautėme, jog turime potencialo. Dirbome išvien ir pasiekėme savo tikslą“, – teigė S.Scariolo.

Paprašytas palyginti Europos čempionų titulus 2009-aisiais Lenkijoje ir šiemet Lietuvoje, S.Scariolo išskirti nenorėjo nė vienos pergalės. „Taip, prieš dvejus metus tai buvo pirmas kartas Ispanijai, nutraukęs šešių iš eilės pralaimėtų finalų seriją. Dėl to tas triumfas buvo ypatingas. Tačiau ir šis ypatingas, nes apgynėme titulą. Tai lyg sūnūs, juk negali sakyti, jog vieną myli labiau, o kitą – mažiau“, – tęsė Ispanijos rinktinės treneris.

S.Scariolo taip pat negailėjo išskirtinių liaupsių komandos kapitonui Juanui Carlosui Navarro, kuris vedė rinktinę į auksinį triumfą ir buvo išrinktas naudingiausiu viso čempionato žaidėju.

„Taip, jis nežaidžia NBA, tačiau tik todėl, kad pats taip nusprendė. Jis buvo ten nuvykęs ir sėkmingai pasirodė, bet pats pasirinko grįžti į savo klubą („Barcelona“, – aut. past.). Manau, tai yra puiku Europos krepšiniui. Jis yra Ypatingas. Ne dėl kūno ar raumenų. Manau, pats krepšinio Dievas jam atsiuntė dovaną“, – auklėtinį gyrė S.Scariolo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius