Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionato Lietuvoje metu krepšininkai išgers per 60 tonų mineralinio vandens

Pirmą kartą Europos krepšinio čempionatų istorijoje oficialiu varžybų vandeniu tapo lietuviškas produktas. Rudenį Lietuvoje susikausiančios Senojo žemyno krepšinio žvaigždės gaivinsis „Birštono mineraliniai vandenys“ produkcija – natūraliu mineraliniu vandeniu „Vytautas“ ir „Akvilė“. Skaičiuojama, jog krepšininkai jo išgers ne mažiau nei 60 tūkst. litrų.
Arvydas Sabonis
Sutarties pasirašymo metu. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį bendradarbiavimo sutartį parašais patvirtino oficialusis Europos čempionato krepšinio ambasadorius, krepšinio legenda Arvydas Sabonis, 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas ir lietuvišką natūralų mineralinį vandenį „Vytautas“ gaminančios „Birštono mineraliniai vandenys“ valdybos pirmininkas Norbertas Pranckus.

Šiemet Lietuvoje vyksiantis Europos vyrų krepšinio čempionatas bus didžiausias Europos istorijoje. Europos vyrų krepšinio čempionatas rugpjūčio 31–rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje. Jis vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 d. šešiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą dėl medalių ir kelialapių į Londono olimpines žaidynes kausis 24 geriausios Senojo žemyno komandos, įvyks net 90 rungtynių.

Į Europos pirmenybes Lietuvoje jau yra pažadėję atvykti tokie garsūs krepšininkai kaip Dirkas Nowitzki iš Vokietijos, Tony Parkeris iš Prancūzijos, Pau ir Markas Gasoliai iš Ispanijos ir rusas Andrejus Kirilenka, rungtyniaujantys stipriausioje pasaulio NBA lygoje.

Garsios „Vytauto“ tradicijos

„Smagu, kad Europos krepšinio elitas jėgoms atgauti naudos būtent lietuvišką mineralinį vandenį. Šiame čempionate galėsime įrodyti, jog turime kuo didžiuotis ir be krepšinio. Visgi tikiuosi, kad daugiausiai energijos „Vytautas“ suteiks būtent mūsų rinktinės krepšininkams ir padės jiems siekti pergalių“, – sakė 2011 m. Europos krepšinio čempionato ambasadorius Arvydas Sabonis.

N.Pranckus pabrėžė, kad ypač senas tradicijas turintis natūralus mineralinis vanduo „Vytautas“ dar 1939–aisiais metais gaivino krepšininkus Kaune vykusiame Europos čempionate, kuriame Lietuvos rinktinė laimėjo aukso medalius.

Šiandieninė mineralinio vandens gavybos lyderė – įmonė „Birštono mineraliniai vandenys“ plačiai žinomą „Vytautą“ ir „Birutę“ nenutrūkstamai pilsto nuo 1924 m. Tai buvo pirmoji įmonė, Lietuvoje pramoniniu būdu pradėjusi pilstyti vartojimui mineralinį vandenį. „Simboliška, kad po daugiau nei pusės amžiaus vėl grįžome į tokio rango varžybų partnerių gretas. Tikimės, kad ir rinktinė pakartos savo laimėjimus“, – teigė N.Pranckus.

Laukia specialios akcijos

Rugpjūčio 31 d. Lietuvoje startuosiančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui bus pagamintas natūralus mineralinis vanduo „Vytautas“ su specialiomis „Eurobasket 2011“ etiketėmis. „Vytauto“ gamintojų teigimu, šio mineralinio vandens pakaks iki pat čempionato pabaigos. Planuojama, kad varžybų ir treniruočių metu krepšininkai išgers ne mažiau nei 60 tūkst. litrų lietuviško mineralinio vandens „Vytautas” ir negazuoto vandens „Akvilė”.

„Krepšinio mėgėjai čempionato metu iš Birštono bendrovės sulauks ir daugiau akcijų, kurių laimėtojų laukia bilietai į varžybas, atributika, kiti malonūs siurprizai. Neabejojame, kad oficialus čempionato vanduo ne tik krepšininkams, bet ir sirgaliams padės atgauti jėgas po įtemptų varžybų ir mūsų rinktinės pergalių“, – sakė N. Pranckus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius