Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos krepšinio čempionato pristatymas Rygoje ir Arvydo Sabonio laimėtas bilietas

Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) pristatymas Rygoje sutapo su Europos diena, švenčiama visoje Europos Sąjungoje.
Arvydas Sabonis Latvijoje
Arvydas Sabonis Latvijoje / Organizatorių nuotr.

Ta proga „EuroBasket 2011“ ambasadorius Arvydas Sabonis sekmadienį ne tik pristatė čempionatą, bet ir apsilankė Lietuvos paviljone Vermanio parke, kur mėtydamas į krepšį laimėjo bilietą į 19-mečių vaikinų pasaulio čempionatą Latvijoje. 

„Latviams nereikia daug aiškinti, ką reiškia Lietuvai krepšinis ir ko galima tikėtis per Europos čempionatą, – sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas. – Dauguma Latvijos sporto žurnalistų ir paprastų aistruolių dar prisimena vasarą, kai per 18-mečių čempionato mažąjį finalą pilna „Siemens“ arena Vilniuje audringai palaikė brolių latvių rinktinę.“

Latvijos žurnalistams ir krepšinio bendruomenei, taip pat vietos lietuvių bendruomenės atstovams buvo pristatyti „EuroBasket 2011“ organizavimo iššūkiai, atsakyta į klausimus apie arenų statybas, papildomas pramogas, kurios laukia čempionato svečių.

„Teko ir užsiminti, kad Šiauliuose, kur rungtyniaus Latvijos rinktinė, beveik nebeliko bilietų, ir tie latviai, kurie dar nori palaikyti savo komandą, turi paskubėti“, – sakė M.Špokas.

Latvijos rinktinė drauge su Prancūzijos, Vokietijos, Izraelio, Italijos ir Serbijos krepšininkais B grupėje atrankines varžybas žais Šiauliuose. Saulės miestas tikisi sulaukti gausaus kaimyninės šalies krepšinio sirgalių būrio, kurie palaikys savo komandą siekiant kuo aukštesnių rezultatų, nes būsimos Europos pirmenybės Lietuvoje yra ypač svarbios – jose bus kovojama ir dėl kelialapių į Londono olimpiadą.

„EuroBasket 2011“ yra didžiausias krepšinio renginys Europoje per visą istoriją. Pirmą kartą jame dalyvaus 24 stipriausios Senojo žemyno komandos šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje iš viso bus sužaista 90 rungtynių. Rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis bus kovojama ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į Londono olimpiadą 2012 m.

„EuroBasket 2011“ pristatymas Rygoje buvo septintas toks renginys iš A.Sabonio ir „EuroBasket 2011“ organizatorių kelionių po Europą serijos. Prieš tai pirmenybės buvo pristatytos Slovėnijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Ispanijoje ir Izraelyje.

Šią „EuroBasket 2011“ ambasadoriaus misiją padeda rengti Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, tarptautiniai Vilniaus ir Kauno oro uostai, oficiali „EuroBasket 2011“ skraidintoja bendrovė „airBaltic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius