Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje metu sausas įstatymas galios tik arenose

Šiemet Lietuvoje vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato metu sausas įstatymas galios tik arenose. Alkoholiniais gėrimais, tarp kurių ir alumi, vaišintis bus galima šalia arenų įrengtose sirgalių pramogų zonose.
Sirgaliai Rotušės aikštėje karštai pasitiko krepšininkus
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sirgaliai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors sprendimas čempionato metu arenose uždrausti prekiauti alumi sukėlė nemažą šurmulį tarp lietuvių sirgalių, daryti išlygų nežadama.

„Mūsų pozicija yra gana paprasta ir aiški“, – trečiadienį Vilniuje vykusiame „EuroBasket 2011“ darbo grupės posėdyje sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis.

Jis posėdžio dalyviams pristatė tvarką, kuri bus čempionato metu dėl prekybos alkoholiniais gėrimais.

„ Lietuvoje trečdalis problemų per viešuosius renginius kyla dėl besaikio alkoholio vartojimo. Tad manome, kad būtų tikslinga modelį, kurį naudoja daugelis Europos šalių, pritaikyti ir Lietuvoje. Tai reiškia, kad arenose nebus prekiaujama alkoholiniais gėrimais, įtraukiant į tą sąrašą ir alų. Juo sirgaliai ir svečiai galės vaišintis šalia arenų įrengtose sirgalių pramogų zonose“, – teigė S.Skvermelis.

„EuroBasket 2011“ darbo grupės posėdyje buvo svarstyti dar du klausimai – „FIBA Europe“ vizitas Lietuvoje sausio 28 – vasario 2 d., jo rezultatai ir „FIBA Europe“ pastabos bei burtų traukimo ceremonija.

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas, apibendrindamas „FIBA Europe“ generalinio sekretoriaus Naro Zanolino pareikštas pastabas, sakė: „Generalinis sekretorius ypač gerai įvertino Šiaulių ir Panevėžio miestų pažangą statant reikalingus viešbučius. Vilniuje, kaip jau buvo sakyta anksčiau, varžybos gali būti rengiamos nors ir šiandien“.

Pasak M.Špoko, N.Zanolinas kovo pabaigoje planuoja dar kartą aplankyti Lietuvą ir įvertinti, kaip sekasi Klaipėdos mieste statomoje arenoje dirbančiai bendrovei likviduoti atsilikimą nuo darbų grafiko.

„Kauno arenos įrengimo darbai vyksta pagal grafiką. N.Zanolinas pasakė, kad pati Kauno arena yra vienas geriausių ir gražiausių sporto objektų, kuriuos jam yra tekę matyti“, – sakė M.Špokas.

Alytaus miesto sirgaliai ir svečiai jau vasario viduryje galės išbandyti naujutėlę miesto areną – joje vasario 12–13 d. vyks Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) „DnB Nord“ taurės finalo ketverto varžybos. „Tos varžybos bus puiki proga išbandyti Alytaus miestą, areną, visą infrastruktūrą – geresnės galimybės iki pat vasaros jau neturėsime“, – sakė M.Špokas.

Posėdžio dalyviai teigiamai įvertino savaitgalį įvykusią burtų traukimo ceremoniją. „Girdėjome tik pačius gražiausius atsiliepimus iš „FIBA Europe“ vadovų, kitų šalių atstovų, stebėjusių šį renginį“, – kalbėjo M.Špokas.

Jį papildydamas Vilniaus miesto vicemeras G.Babravičius sakė: „Man yra tekę dalyvauti nemažai FIFA ar UEFA organizuojamų panašių renginių, tad galiu tik patvirtinti, kad lietuviai iškėlė tokios ceremonijos standartus į labai aukštą lygį“.

Kitas „EuroBasket 2011“ darbo grupės posėdis numatomas kovo mėnesį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius