-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikų treneris Iliasas Zouras: „Prancūzai pasirinko mus, o mes esame pasiruošę šiai akistatai“

Graikijos rinktinę treniruojantis Iliasas Zouras grįžta namo. Kauno „Žalgirio“ strategas kartu su nacionaline graikų komanda vyksta į Kauną, kur vyks svarbiausios Europos krepšinio čempionato kovos. Ketvirtfinalyje I.Zouro ir graikų lauks prancūzų išbandymas.
Iliasas Zouras
Iliasas Zouras žada kovą prancūzams. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiąją F grupės vietą jau anksčiau užsitikrinę graikai nepraleido pro akis prancūzų poelgio sekmadienį. Iki tol nė vienų rungtynių nepralaimėjusi Vincento Collet rinktinė leido pailsėti savo lyderiams ir nesipriešino Ispanijai, užimdama antrąją vietą E grupėje bei iš karto žinodama, kad ketvirtfinalyje kovos su Graikija.

„Prancūzai pasirinko mus, o mes esame pasiruošę šiai akistatai“, – ryžto neslėpė I.Zouras.

Nieko nebelėmusiose paskutinėse F grupės rungtynėse sekmadienį jo auklėtiniai 73:60 palaužė Gruziją. I.Zouras po mačo prisipažino, kad susitikime su gruzinais jau ruošė savo komandą mūšiui prieš Prancūziją.

„Gruzinai demonstravo kokybišką krepšinį – turi gerą žaidimo filosofiją. Mums tai buvo pasirengimo etapas ketvirtfinalio mačui su Prancūzija. Rungtynėse su prancūzais prireiks geros gynybos. Vykstame į Kauną bei varžysimės su viena geriausių čempionato rinktinių“, – spaudos konferencijoje kalbėjo I.Zouras.

Pasak jo, ketvirtfinalio mače bus svarbu numatyti net menkiausias žaidimo detales. „Norint būti tarp keturių geriausių pirmenybėse, žaidimą reiks organizuoti nuo geros gynybos“, – įsitikinę treneris.

„Pirmąją mačo pusę blogai žaidėme gynyboje. Tačiau po pokalbio su treneriu antrojoje mačo pusėje reikalai susitvarkė. Būtent dėl prastos gynybos mes pralaimėjom rusams. Norime laimėti bet kurį mačą, reikšmingas jis būtų, ar ne. Laukiame rungtynių su Prancūzija“, – pridūrė Graikijos rinktinės žaidėjas Konstantinos Papanikolaou.

Gruzinai džiaugėsi pasirodymu čempionate

Gruzijos ekipos vyriausiais treneris Igoris Kokoskovas tvirtino esąs patenkintas komandos pasirodymu šiame čempionate. „Atsitiko tai, kas mums čempionate nutikdavo kas kartą. Rungtynės mums buvo per ilgos. Nesugebėjome pažaboti graikų agresyvumo puolime bei pernelyg dažnai klydome“, – reziumavo treneris.

„Pirmausiai sveikinimai Grakijos rinktinei. Geras buvo mačas. Mums geriau sekėsi iki pertraukos, tačiau vėliau jie pradėjo žymiai kibiau gintis. Linkiu varžovams sėkmės ketvirtfinalyje“, – pridūrė Gruzijos ekipos krepšininkas Giorgijus Šermanidis.

Priminsime, kad su geriausiomis Europos rinktinėmis gruzinai varžėsi pirmą kartą šalies istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius