Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hedo Turkoglu nustebęs, kad krepšinio šalyje tenka žaisti pustuštėje arenoje

Ilgai laukto Europos vyrų krepšinio čempionato pradžia nebuvo tokia sklandi, kokios tikėjosi organizatoriai. Valdžios atstovai sakė kalbas pustuštėse arenose, Panevėžio miesto meras Povilas Vadopalas, sakydamas kalbą per čempionato atidarymą, krepšinį supainiojo su futbolu, valgiaraščiu nepatenkinti turkai iš Stambulo išsikvietė savo virėją, kuris šeimininkaus Panevėžio viešbučio „Romantic” virtuvėje.
Hedo Turkoglu
Hedo Turkoglu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas tikino, kad iš komandų organizatoriai jokių priekaištų nesulaukė ir gyvenimo sąlygomis nesiskundžia net didžiausios čempionato žvaigždės.

Kalbinti čempionato favoritais laikomi ispanai ir turkai linksėjo galva paklausti ar Panevėžyje gyvenimo sąlygos tenkina.

„Žaidžiu su Linu Kleiza, jis man pasakojo, ką lietuviams reiškia krepšinis. Viskas čia labai gerai, jokių priekaištų neturime. Žinau, kad buvo daug kalbų dėl kai kurių dalykų, bet, manau, kad tai buvo iš nieko pučiamas burbulas. Esame, laimingi galėdami žaisti šalyje, kur krepšinis taip vertinamas“, – sakė Ispanijos rinktinės ir NBA klubo Toronto „Raptors“ įžaidėjas Jose Calderonas.

Tokios pat nuomonės buvo ir Turkijos rinktinės lyderis Hidayetas Turkoglu. Vis dėlto aukštaūgis papriekaištavo, kad kol kas į Panevėžio areną susirinkusių sirgalių skaičius tikrai ne toks, kokio jis tikėjosi. Būrelis bugnais apsiginklavusių, triukšmingų Turkijos rinktinės aistruolių žvaigždei pasirodė per mažas.

 „Žinau, kad Lietuva vadinama krepšinio šalimi, žinau, kad jūs lengvai išprotėję dėl šio sporto, bet per pirmąsias rungtynes šito nejaučiau. Visi čia kalba apie krepšinį, bet tikėjausi daugiau žiūrovų. Gal tai normalu, nes tuo metu buvo ne Lietuvos rinktinės rungtynės. Tikiuosi, kad čempionatui įsibėgėjus apie jį sužinos daugiau žmonių ir atvyks mus palaikyti. Čia viskas puiku, žmonės draugiški, bet norisi jų matyti daugiau rungtynėse“, – kalbėjo H. Turkoglu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius