Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Šiaulių pasišaipęs prancūzų žurnalistas: „Tai buvo humoras“

Vieno didžiausių Prancūzijos dienraščių „Liberation“ žurnalistas Willy Le Devinas nustebo pamatęs kokią audringą reakciją Lietuvoje sukėlė jo straipsnis apie Šiaulius.
Šiaulių krepšinio arena talpina 5,5 tūkst. žiūrovų
Prancūzų žurnalistas W.Le Devinas žavėjosi lietuvių meile krepšiniui. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Ketvirtą pagal dydį Lietuvos miestą kaimiškos idilės neprimenančia vieta su aptriušusiais sovietiniais blokiniais namais ir surūdijusiais garažais pavadinęs žurnalistas teigė nenorėjęs nieko įžeisti ar pasirodyti arogantiškas –  straipsnį rašė su humoru.

„Laikraštyje „Liberation“ dažniausiai šmaikščiu stiliumi rašome apie miestus, žaidėjus. Neišskirdami ir Prancūzijos krepšininkų. Todėl reakcija į šį straipsnį labai, labai nustebau“, – „Šiaulių kraštui“ prisipažino W.Le Devinas.

Jis prisipažino daugiau nerizikuosiantis apie Lietuvą rašyti panašių straipsnių, tačiau nemanė, kad lietuviai neturi humoro jausmo. „Suprantu, kad lietuviai gali būti nusivylę dėl šio straipsnio. Gal jis kiek ciniškas. Aš matau, kokie lietuviai laimingi, organizuodami šį čempionatą. Man patinka Lietuva. Ypač Vilnius. Dabar aš labai nusivylęs (juokiasi)“, – atviravo prancūzų žurnalistas.

Palapinių miestelyje Šiauliuose gyvenęs W.Le Devinas neslėpė aplankęs ne vieną naktinį klubą ir restoraną, o labiausiai stebėjosi pigiomis picomis. „Šiaulių krašto“ paklaustas, ką pirmiausia atsimins iš Lietuvos, prancūzas nedvejodamas atšovė: „Lietuviai yra nepaprastai išprotėję dėl krepšinio!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius