Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italų NBA žvaigždės žais Europos krepšinio čempionate Lietuvoje

„Būsiu", – žada NBA komandos „Toronto Raptors" lyderis italas Andrea Bargnani, paklaustas ar atvyks į Lietuvą padėti savo tėvynei kovoti Europos krepšinio čempionate.
Andrea Bargnani (kairėje) atvyks į Lietuvą.
Andrea Bargnani (kairėje) atvyks į Lietuvą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Italijos krepšinio simbolis aplankys Europą šią vasarą ne vien tam, kad maloniai praleistų taip reikalingas atostogas, bet sustiprintų savo nacionalinę rinktinę.

„Taip tai mano planuose, – patvirtino „Toronto Raptors" vidurio puolėjas. – Jei viskas klosis gerai ir būsiu sveikas, Lietuvoje tikrai žaisiu".

Italijos nacionalinės krepšinio rinktinės treneriui Simone Pianigiani „Il Mago" (it. Magas) prisijungimas prie komandos – didelė paspirtis. Pernai per atranką į 2011 m. Europos pirmenybes, nepaisant puikaus NBA žvaigždės žaidimo, Italija savo grupėje liko trečia – po Juodkalnijos ir Izraelio. Italijai labai pasisekė, kai „FIBA Europe" nusprendė turnyrą praplėsti nuo 16 iki 24 komandų.

Prieš tai Italijos nacionalinė rinktinė nepateko į „EuroBasket 2009" Lenkijoje, nes du kartus nusileido Prancūzijos rinktinei papildomame kvalifikaciniame etape.

Šiemet A.Bargnani turės dar vieną galimybę pasirodyti Senojo žemyno pirmenybėse.

Europos čempiono titulas – ne vienintelis žvaigždės tikslas. Bene didžiausias akstinas – galimybė iškovoti vieną iš dviejų pakvietimų į 2012 metų Londono Olimpines žaidynes.

Pagrindinė priežastis, dėl kurios žaisiu šių metų Europos čempionate, yra būtent galimybė dalyvauti olimpiadoje, – sakė A.Bargnani.

„Tai būtų nuostabu, – sako italas. – Žaisti olimpiadoje būtų neįtikėtina. Pagrindinė priežastis, dėl kurios žaisiu šių metų Europos čempionate, yra būtent  galimybė dalyvauti olimpiadoje. Tai – mano svajonė. Nesu niekada to patyręs ir noriu, kad 2012 Londone būtų pirmas kartas".

Italai jaučiasi pakankamai stiprūs savo grupėje, kurioje jie susitiks su Izraelio, Prancūzijos, Latvijos, Vokietijos ir Serbijos rinktinėmis.

Didelę tarptautinio krepšinio patirtį turintis ir šiuo metu „New Orleans Hornets" komandoje rungtyniaujantis Marco Belinelli taip pat padės Italijos rinktinei šia vasarą. Dar viena Italijos krepšinio žvaigždė, padėsianti savo rinktinei, Danilo Gallinari atstovauja NBA „Denver Nuggets" klubui.

„Visada turėjome talentingų žaidejų, – sako A.Bargnani. – Mums tik reikia gero komandinio žaidimo ir gero vienas kito supratimo".

A.Bargnani žino, kad bus atidžiai stebimas savo tautiečių. Su šiuo 25 metų nemažai patirties tarptautinėse arenose turinčiu „veteranu" siejama daug vilčių. Praėjusią vasarą kiekvienose kvalifikacinio etapo rungtynėse jis būdavo rezultatyviausias savo komandoje ir bendroje turnyro įskaitoje nusileido tik Makedonijos rinktinės lyderiui Bo McCalebbui.

A.Bargnani puikiai supranta, kad be jo pagalbos Italijos rinktinei būtų sunku patekti į antrąjį etapą ir juo labiau Olimpines žaidynes.

„Tai teigiamas spaudimas, – sako italas. – Torontas mane užgrūdino. Jau penkerius metus rungtyniauju NBA. Nuo pirmųjų mano žingsnių stipriausioje pasaulio lygoje mane lydi toks spaudimas ir lūkesčiai".

Kovo mėnesį dvi NBA komandos Londone žaidė dvejas reguliaraus sezono rungtynes. A.Bargnani komanda „Toronto Raptors", nepaisant puikaus italo pasirodymo, abu kartus nusileido „New Jersey Nets" klubui.

„Buvo smagu jaustis istorijos dalimi, – teigia italų krepšinio žvaigždė. – Mano tėvai ir keletas draugų atskrido stebėti rungtynių ir manęs palaikyti. Malonu žaisti jiems stebint".

Dėl galimo NBA lokauto, yra galimybė italų krepšinio žvaigždę Europoje išvysti dažniau.

Dar prieš išvykdamas į NBA A.Bargnani yra pelnęs geriausio Eurolygos jaunojo žaidėjo titulą 2006, kai atstovavo Trevizo „Benetton" klubui. Ar jis svarstytų sugrįžimą į Europa, jei „Raptors" klubas būtų išsiųstas „žiemoti"?

„Nežinau, – pripažįsta italas. – Būtų sudėtinga, juk as turiu ilgametį kontraktą su „Raptors" klubu. Net nežinau, ar tai būtų įmanoma".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius