Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio lietuviai: žydai nežino, kur yra Lietuva, bet visi žino, kas yra Šaras

Izraelyje gyvenantys ir dirbantys lietuviai, pasipuošę sirgalių atributika, atidžiai žiūri ir analizuoja visas Lietuvoje vykstančio Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes, kuriose žaidžia mūsų rinktinė.
Lietuviai Izraelyje
Lietuviai Izraelyje / G.Kisieliaus nuotr.

Lietuvos ambasadoje dirbantis policijos pareigūnas Gediminas Kisielius tvirtino, kad per internetą rodomos tiesioginės transliacijos – geros kokybės. O puikią nuotaiką padeda sukurti neatsiejama krepšinio žiūrėjimo dalis – šaltas lietuviškas alus, kurio, paieškojus, galima rasti Izraelyje.

G.Kisieliaus ir jo žmonos namuose Tel Avive pažiūrėti krepšinio rungtynių susirenka ne tik lietuviai, tačiau ir „braliukai“ latviai, žydai.

Jau nemažai laiko Izraelyje gyvenantis G.Kisielius pastebėjo, kad žydai nežino Lietuvos, tačiau mūsų šalies krepšininkus puikiai pažįsta.

„Paklaustas, iš kur esu, aš atsakau – iš Lietuvos (hebrajiškai „Lita“). Tačiau dažniausiai jie nežino mūsų šalies. Tačiau jei pasakai „Šaras“, tuomet jie gali tave ant rankų nešioti“, – juokėsi Gediminas.

15min.lt primena, kad Lietuvos rinktinės įžaidėjas, „auksiniu“ berniuku vadinamas Šarūnas Jasikevičius Tel Avivo „Maccabi“ komandoje žaidė 2003-2005 metais.

Pareigūno nuomone, lyderio Š.Jasikevičiaus vedama, mūsų rinktinė yra pajėgi kovoti dėl medalių.

„Kęstutis Kemzūra atlaikė didelį spaudimą ir gerai parengė iš vyresnių ir jaunų žaidėjų sudarytą komandą. Mano kolega latvis Lietuvos rinktinę netgi vadina „Dream Team“ („Svajonių komanda“),  – lietuvių galimybėmis neabejoja G.Kisielius. Jo mėgstamiausias žaidėjas – Šaras.

Gedimino Kisieliaus nuotr./Lietuviai Izraelyje
Gedimino Kisieliaus nuotr./Lietuviai Izraelyje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius