Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jachtomis plaukti turėję Lietuvos krepšininkai liko ant kranto

Trečiadieno popietę jachtomis iš Klaipėdos kruizinių laivų terminalo į jūrą išplaukti turėję kandidatai į Lietuvos krepšinio rinktinę dėl prastų oro sąlygų pasiliko ant kranto. Krepšininkus bei juos plukdyti turėjusią įgulą išgąsdino uostamiestyje įsisiautėjęs lietus.
Lietuvos krepšinio rinktinė uoste
Lietuvos krepšinio rinktinė uoste. / T.Andrijausko nuotr.

Rinktinės nariai uostamiestyje ketino dalyvauti simbolinėse plaukimo jachtomis varžybose – čia jų laukė net trys naujutėlaitės jachtos bei du skirtingi varžybų maršrutai, kuriuos sportininkai galėjo pasirinkti.  Visgi dėl uostamiestį užklupusio gausaus lietaus krepšininkai prie jachtų viso labo nusifotografavo.

„Negalime rizikuoti plaukdami tokiu oru. Matyt, niekas nenorėtų, kad krepšininkai peršaltų ir susirgtų. Turime treniruotis, nes priešaky – kur kas didesnis plaukimas čempionate“, – aiškino vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra. Nutarimui pasilikti krante pritarė ir krepšininkus plukdyti turėjusi įgula – pasak vyriausiojo kapitono, smarkus lietus kelia grėsmę, jog jūroje kils audra, o tokiu atveju grįžti į uostą nebūtų įmanoma – tektų plūduriuoti tol, kol ši nurimtų.

Neperšlampamais apsiaustais pasipuošę sportininkai tapo savotiškais visų trijų jachtų krikštatėviais. Vis dėlto, įlipti į vieną jų ryžosi tik rinktinės jaunėlis J.Valančiūnas. Prie jachtų pozuoti fotografams pasiruošę krepšininkai šmaikštavo, kad šįmet plaukti jiems tiesiog nelemta bei tikino, kad lietus ne tik atėmė galimybę pasimėgauti draugiškose varžybose, bet ir sukėlė kitų problemų: „Na va, peršlapo sportbačiai, o rytojaus treniruotė lauke. Ką aš darysiu?“ – susirūpino K.Lavrinovičius. 

Į plaukimą jachtomis atvyko ne visi kandidatai į rinktinę – jėgas išmėginti ryžosi tik Simas Jasaitis, Martynas Gecevičius, Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai, Jonas Valančiūnas, Rimantas Kaukėnas, Donatas Motiejūnas bei vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. „Kam treneris liepė, tas ir atvažiavo... Treneris pasakė, ir viskas!“ – juokavo D.Lavrinovičius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius