Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazys Maksvytis: Dirką Nowitzkį bus lengviau sustabdyti nei Tony Parkerį

Lietuvos U-19 rinktinės ir Vilniaus „Sakalų“ treneris Kazys Maksvytis neabejoja, jog lietuviai įveiks Europos čempionato antrąjį etapą, nors jame susigrums šešios kone lygiavertės rinktinės. Į ketvirtfinalį pateks keturios iš jų.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Įveikusi portugalus, lenkus, britus ir turkus, bei pralaimėjusi ispanams, Lietuvos rinktinė „Siemens“ arenoje Vilniuje kovos su prancūzais, vokiečiais ir serbais.

Pasak K.Maksvyčio, Tony Parkeris lietuviams kels daugiau problemų nei geriausiu Europos krepšininku tituluojamas Dirkas Nowitzkis, o su serbais žaisti, kaip visuomet, bus ypatingai sunku.

– Treneri, ar viską, ką galėjo, Lietuvos rinktinė išpešė iš pirmojo etapo Panevėžyje?

– Manau, iš esmės viską, ką galėjo. Nepavyko pasiekti tik pergalės prieš ispanus, kurie, nepaisant pralaimėjimo turkams, išlieka pagrindiniais čempionato favoritais. Tad pralaimėjimas ispanams nieko baisaus. Pasirodymą pirmajame etape vertinčiau ne puikiai, bet labai gerai.

– Kaip apibūdintumėte žaidimo, kurį demonstruoja Lietuvos rinktinė, braižą?

– Lietuvos rinktinė demonstruoja įdomų šiuolaikišką krepšinį. Didelis intensyvumas tiek gynyboje, tiek puolime, agresyvumas, daug keitimų, milžiniškas tempas. Tai šiuolaikinio krepšinio bruožai.

– Patys krepšininkai vis kartoja, kad dar yra ką gerinti žaidime. Ką?

– Keliose rungtynėse šlubavo kova dėl atšokusių kamuolių. Aišku, ispanai fantastiškai pataikė, bet ginantis du prieš du buvo ir mūsų klaidų. Dar yra ką gerinti, ir jei teks žaisti su tais pačiais ispanais, galima tikėtis visai kitokio vaizdo aikštelėje.

– Matėme, jog tiek krepšininkai, tiek treneris neišvengia emocijų antplūdžio. Iš kur tos emocijos atsiranda ir ar jos duoda naudos?

– Emocijų antplūdis visuomet gali duoti tiek neigiamų, tiek teigiamų padarinių. Vyrai stengiasi, kovoja, pergyvena, tad natūralu, kad ribos kartais peržengiamos. Juk žaidėjai ne robotai. Kita vertus, rungtynėse su ispanais įgavo patirties, kad jas būtina kontroliuoti, ir manau, kad čempionate savitvardą praradusių žaidėjų ar trenerių daugiau neišvysime.

– Kas čempionate jus kol kas labiausiai nustebino, kalbant apie visas grupes?

Serbai žaidžia puolimą griaunantį krepšinį. Patys mėgsta regzti ilgas pozicines atakas, sugeba varžovams primesti savo žaidimo stilių. Labai sunku su jais žaisti. – Nesėkmingas kroatų žaidimas ir juodkalniečių paskutinė vieta grupėje. Tuo tarpu suomiai žais kitame etape – tai taip pat netikėta. Mūsų grupėje lenkams šiek tiek pritrūko iki staigmenos. Neabejotinai grupė, kurioje antrojo etapo rungtynes žaisime mes, yra kur kas sudėtingesnė. Galbūt tai išeis į naudą ir gausime sąlyginai lengvesnį varžovą ketvirtfinalyje.

– Jei pateksime... Ar yra grėsmė, kad neįveiksime antro etapo?

– Be abejo, nes visos komandos labai stiprios. Bet manau, kad lietuviai į ketvirtfinalį pateks.

– Kuris varžovas pavojingiausias antrame etape – serbai, vokiečiai ar prancūzai?

– Prancūzai ir serbai. Vokiečiai turi stiprų lyderį, bet jie pažeidžiami. Manau, lietuviai susitvarkys su vokiečių užduotimi. Sunkiausia bus su serbais ir prancūzais. Serbai žaidžia puolimą griaunantį krepšinį. Patys mėgsta regzti ilgas pozicines atakas, sugeba varžovams primesti savo žaidimo stilių. Labai sunku su jais žaisti. O prancūzai, kaip žinome, labai atletiški. Savo žaidimą jie pradeda nuo gynybos. Gynyboje jie beveik visuomet sužaidžia labai gerai, o jei tą dieną sekasi ir puolimas – sustabdyti juos labai sunku.

– Ar turime žaidėjų, kurie sustabdytų ryškiausias antrajame etape laukiančias žvaigždes – Tony Parkerį ir Dirką Nowitzkį?

– Manau, su D.Nowitzkiu bus lengviau, nes D.Nowitzkis turi ne tokius stiprius partnerius, kokius Prancūzijos rinktinėje turi T.Parkeris. Bus galima drąsiau dvigubinti gynybą prieš jį. Su T.Parkeriu bus sunkiau, nes jis turi lygiaverčius komandos draugus ir jie vienas kitą sėkmingai papildo. Matėme, kad net ir be T.Parkerio prancūzai gali demonstruoti gerą žaidimą. Na, bet tam yra trenerių štabas, kurie, neabejoju, priims teisingus sprendimus, kad įveiktų antrojo etapo barjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius