-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14 /2011 09 15

Kęstutis Kemzūra: „Patys suteikėme jiems šansą“

Kęstutis Kemzūra spaudos konferencijoje sėdėjo nunarinęs galvą. Makedonų sensacija skaudžiai sužeidė Lietuvos krepšinio sirgalius, rinktinę ir jos trenerį. „Tai didžiulis liūdesys ir nusivylimas“, – atviravo K.Kemzūra.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / BFL nuotr.

Išsamią Lietuvos ir Makedonijos rinktinių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

Iš jo auklėtinių vos prieš keletą akimirkų buvo atimtos visos svajonės. Dar vieną krepšinio stebuklą sukūrę makedonai ketvirtfinalyje eliminavo šeimininkus iš kovos dėl medalių – 65:67.

„Sveikinimai varžovams, makedonų žaidėjai ir treneriai atliko puikų darbą. Jie pataikė savo metimą. Nenoriu būti neteisingai suprastas, tačiau patys suteikėme jiems tą šansą. Visas rungtynes mūsų problema buvo kova dėl atšokusių kamuolių, ir kai pabaigoje galiausiai jį atkovojome, patys atidavėme kamuolį varžovams“, – apmaudą liejo K.Kemzūra.

„Makedonai žaidė labai protingai. Neleido mums bėgti, žaisti savojo žaidimo. Atsiplėšėme, tačiau negalėjome atkovoti kamuolio, todėl neišsaugojome pranašumo. Pabaigoje leidome vienam metimui nulemti rungtynes. Dėl to buvome nubausti“, – tęsė treneris.

K.Kemzūra apgailestavo, jog išgelbėti rungtynes galėjusi paskutinė ataka buvo surengta sėkmingai, tačiau Simo Jasaičio dvitaškis tikslo nepasiekė. „Manau, metėme iš patogios padėties, tačiau nepataikėme“, – teigė treneris.

K.Kemzūra pridūrė, kad ir koks skaudus šis pralaimėjimas būtų, čempionatas dar nesibaigė. Jo teigimu, komanda privalo rasti jėgų ir pelnyti kelialapį į 2012 metų Londono olimpinių žaidynių atranką. Ten pateks 3–6 vietas užėmusios rinktinės, o lietuviams bilietą garantuotų pergalė ketvirtadienį prieš Slovėniją.

„Kad ir kaip būtų, čempionatas dar nesibaigė. Turime parodyti charakterį ir kautis iki galo, nes ketvirtadienio mačas mums yra labai svarbus“, – pridūrė K.Kemzūra.

Vėliau K.Kemzūra atsakė į kelis Lietuvos žurnalistų klausimus:

VIDEO: Kęstučio Kemzūros interviu po pralaimėjimo Makedonijai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius