-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kęstutis Kemzūra: sunkiausia bus nuspręsti atsirenkant aukštaūgius

Pajūryje pasiruošimą šių metų Europos čempionatui tęsianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigė pirmąjį pasiruošimo etapą, kuriame buvo stiprinamas fizinis pasirengimas.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien baigėsi mūsų pasiruošimas lauke. Vakar labai stipriai lijo, todėl nenorėjome rizikuoti ir sportuoti ant šlapios žolės. Esame laimingi, kad galime pasinaudoti šiuo puikiu sporto maniežu Klaipėdoje. Būtent ketvirtadienį yra paskutinė mūsų planuota treniruotė, kuri vyksta ne krepšinio salėje“, – kalbėjo Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Rinktinės strategas liko patenkintas tuo, kaip rinktinės kandidatai dirbo besirengiant fiziškai. Anot trenerio, praėjus kelioms savaitėms nuo treniruočių stovyklos pradžios jau dabar yra matyti, kad krepšininkai stiprėja ir tobulėja. „Dirbome sunkiai, bet tuo pačiu – teisingai ir kryptingai“, – teigė strategas.

– Ar jau galvojate, kas rinktinės gretas paliks po stovyklos pajūryje?

– Po treniruočių šnekamės su treneriais, diskutuojame apie tai, kaip kas jų metu atrodė. Visgi pasakyti konkrečią išvadą dar yra truputį ankstoka. Prisiminus pernai, pirmieji žaidėjai rinktinę paliko po pirmųjų draugiškų rungtynių. Gali būti ir šiemet, kad darysime panašiai. Turėsime dvejas rungtynes Klaipėdoje ir tada matysime.

Komandą dabar paliks 2 ar 3 žaidėjai. Sunkiausia bus nuspręsti atsirenkant aukštaūgius, nes jų turime net aštuonis ir visi jie dirba gerai.

– Ar nekamuoja traumos?

– Šioje vietoje turime šiek tiek bėdelių. Pilna jėga sportuoti negali Marijonas Petravičius ir Mantas Kalnietis. Marijonui skauda kojos raumenį, o Mantą ėmė kankinti skaudanti kirkšnis. Tiek Petravičius, tiek Kalnietis sportuoja individualiai, kadangi nenorime šių traumų užaštrinti.

Deja, išvengti traumų yra sudėtinga, nes jie yra profesionalai, o tarp jų mažų traumų pasitaiko visada. Tačiau šioje vietoje jau dirba mūsų gydytojai, masažistai.

– Kaip rinktinėje atrodo Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas?

– Nei Jonas, nei Donatas neatrodo sutrikę. Kol kas galiu pasakyti tik komplimentus. Abu jie dirba labai rimtai nusiteikę. Džiaugiamės Donato nusiteikimu ir darbu, tikrai matosi, kad šis puolėjas yra kur kas labiau patobulėjęs lyginant su pernai metais.

– Ar jau svarstėte, kas šiemet galėtų tapti rinktinės lyderiu?

– Mūsų pozicija yra aiški – komandinis žaidimas. Man, atvirai kalbant, nėra labai svarbu, kas įmes 20 taškų. Aš net norėčiau, kad 5 ar 6 mūsų žaidėjai rinktų po 10 ar 12 taškų. Kol kas sunku ieškoti lyderių, kadangi dar nežaidėme nė vienų rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius