Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos krepšinio rinktinė kovėsi, tačiau Ispanijai neprilygo

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė patyrė trečiąjį pralaimėjimą pasiruošimo Europos čempionatui etape. Šeštadienį Madride vykusiame kontroliniame mače Kęstučio Kemzūros auklėtiniai kovėsi, tačiau buvo priversti pripažinti šeimininkų ispanų pranašumą – 78:90.
Kęstutis Kemzūra atsisveikino su trimis žaidėjais
Kęstučio Kemzūros auklėtiniai pralaimėjo trečiąsias iš keturių pasiruošimo rungtynių. / 15min.lt nuotr

Nors rungtynėms K.Kemzūra registravo visus 14 rinktinės kandidatų, nuo suolo taip ir nepakilo Paulius Jankūnas bei Darjušas Lavrinovičius. Nedaug laiko aikštelėje praleido ir Mindaugas Lukauskis bei Tomas Delininkaitis.

Nepaisant to, K.Kemzūra dažnai keitė žaidėjus aikštelėje, ieškodamas įvairiausių žaidimo variantų, taip aiškiai parodydamas, jog pergalės draugiškose rungtynėse nėra prioritetas. Visgi kitos rinktinės bėdos, kurias stengiamasi išspręsti, vėl buvo pastebimos – lietuviai dažnai klydo (18 prieš 14) ir ženkliai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (30 prieš 40).

Verta pažymėti, jog po mačo Madride, rinktinės jau rugpjūčio 18 dieną dar kartą susitiks Kaune. Lietuvos ir Ispanijos krepšininkų dvikova bus pažymėtas „Žalgirio“ arenos atidarymas.

Duobė trečiajame kėlinyje

Š.Jasikevičius, R.Kaukėnas, M.Pocius, D.Songaila ir M.Petravičius – Lietuvos rinktinė susitikimą pradėjo tokiu penketu. Atrodė, kad iniciatyva priklauso mūsiškiams, kai R.Kaukėnas pataikė iš toli (3:0) ir dvitaškį pridėjo D.Songaila (5:2), tačiau ispanai netruko įsibėgėti.

Jiems tai padaryti padėjo pabirusios lietuvių klaidos ir nesėkminga kova dėl kamuolio po savo krepšiu. Broliai Pau ir Marcas Gasoliai dėjimais drebino svečių krepšį, o situacijos pakeisti nepajėgė net aikštelėje vienu metu žaidę J.Valančiūnas ir R.Javtokas. Įsibėgėję ispanai ėmė smagintis, o skirtumas tarp ekipų augo tarsi ant mielių (7:15, 11:24).

Laimei, tuomet prasidėjo lietuvių tritaškiai. Mūsiškiai vienu metu jų įmetė 4-is iš 5-ių ir iš solidžios varžovų persvaros beveik neliko nieko (24:26). Verta pažymėti, jog antrajame kėlinyje K.Kemzūros auklėtiniai beveik 4 minutėms buvo visiškai sustabdę ispanų puolimą – varžovai nepelnė nė taško. Nors ispanai toliau pirmavo, žaidimas išsilygino.

Iki trečiojo kėlinio, kai į duobę įkrito jau Lietuvos rinktinė. Mūsiškiai keturioms minutėms nutilo puolime, o ispanai įmetė aštuonis be atsako ir nutolo (42:56). Lietuviai bandė varžovų nepaleisti (47:56), tačiau dar vieną spurtą ketvirtojo kėlinio pradžioje surengę Sergio Scariolo auklėtiniai nutolo nebepavejamai (56:75).

Rezultatyvių atakų seriją mačo pabaigoje surengęs Jonas Valančiūnas padėjo kiek sumažinti skirtumą, tačiau dvikovos nugalėtojui tai jokios reikšmės nebeturėjo – 78:90.

Lietuva: K.Lavrinovičius 12 (8 atk. kam.), R.Kaukėnas 11, J.Valančiūnas 10, D.Songaila 8, Š.Jasikevičius 7 (5 rez. perd.), R.Javtokas 6, M.Petravičius ir S.Jasaitis – po 5, M.Kalnietis 4, T.Delininkaitis ir M.Lukauskis – po 2 taškus.

Ispanija: P.Gasolis 17 (7 atk. kam.), J.C.Navarro 13, M.Gasolis ir S.Ibaka - po 12, R.Fernandezas 9 taškai.

Ispanams – antra pergalė iš eilės

Būtent Ispanija, 2009 metų Europos krepšinio čempionė, ir Lietuva, būsimų pirmenybių šeimininkė, daugelio ekspertų yra įvardijamos pagrindinėmis pretendentėmis į „Eurobasket 2011“ auksą.

Pasiruošimo etape rinktinėms kol kas sekasi skirtingai. Lietuviai iš keturių žaistų rungtynių laimėjo tik vienas – 70:72 pralaimėjo slovėnams, 94:73 sutriuškino čekus ir 76:91 nepasipriešino rusams.

Tuo tarpu ispanai kol kas skina tik pergales – prieš tai jie 77:53 nepasigailėjo prancūzų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius