Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšinio sirgaliai nenori naujo himno ir siūlo Marijono Mikutavičiaus atliekamus „Tris milijonus“ (audio, video, apklausa, papildyta 15.48 val.)

Lietuvos krepšinio sirgaliai nenori naujo himno. Per 4 tūkst. sirgalių pasirašė peticiją, kad šiemet mūsų šalyje vyksiančiame Europos vyrų krepšinio čempionate norėtų traukti ne naują himną, o legendinius Marijono Mikutavičiaus atliekamus „Tris milijonus“.
Lietuvos rinktinę palaikantys sirgaliai
Lietuvos krepšinio sirgaliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Idėja sukurti krepšinio himną 2011 metų Europos čempionatui Lietuvoje kilo „Eurobasket 2011“ organizaciniam komitetui. „Legendiniai „Trys milijonai“, kurie užkariavo visų mūsų širdis, yra skirti visam Lietuvos sportui. Lietuvos krepšinis, nors ir buvo keletas garsiai nuskambėjusių jam dainų, himno vis dar neturi“, – motyvavo 2011 metų Europos krepšinio čempionato Lietuvoje organizacinio komiteto renginių grupės vadovė Irena Valantinienė.

Praėjusių metų pabaigoje buvo paskelbtas viešasis konkursas, kuriam naują krepšinio himną galėjo sukurti kiekvienas norintis. Organizatoriai sulaukė 21 pasiūlymo, iš jų krepšinio sirgaliai bei speciali devynių asmenų komisija atrinko 10 finalininkų.

Naujasis krepšinio himnas bus išrinktas sekmadienį 19.30 val. tiesioginiame TV3 eteryje.

Tačiau naujo krepšinio himno nori ne visi Lietuvos sirgaliai. Viešojoje erdvėje buvo sukurta peticija, kviečianti pasirašyti pasiūlymą nekurti naujo krepšinio himno, o juo paskelbti M.Mikutavičiaus atliekamus „Tris milijonus“.

„Mes nenorim naujo Lietuvos krepšinio himno. M.Mikutavičiaus yra tikrasis himnas, kuris liks mūsų širdyse“, – skelbia sirgaliai.

Peticiją jau pasirašė daugiau kaip 4 tūkst. sirgalių.

Verta paminėti, kad dainą pretendentę pateikė ir M.Mikutavičius. Kūrinį, pavadintą „Krepšinio himnas“, jis įdainavo su Mantu ir Mia.

M.Mikutavičiaus ir Manto „Krepšinio himnas“:


M.Mikutavičiaus „Trys milijonai“:

 

Papildyta 15.48 val. Viešojoje erdvėje netruko atsirasti tokių, kurie suskubo pasinaudoti sirgalių jausmais. Socialiniame tiklalapyje „Facebook“ buvo sukurtas puslapis, kviečiantis pasirašyti, kad Lietuvos krepšinio himnas ir toliau būtų M.Mikutavičiaus „Trys milijonai“.

FB iliustr./Manipuliacijos patriotiniais jausmais socialiniame tinkle
FB iliustr./Manipuliacijos patriotiniais jausmais socialiniame tinkle

Tačiau skambia idėja tik naudojamasi. Pasirašant šūkį nekurti naujo krepšinio himno, prašoma paspausti keturis mygtukus „Patinka“, nenurodant, kur keliauja jūsų simpatijos.

„Tai aferistų būdas firmoms pritraukti didesnį gerbėjų skaičių „Facebook“ puslapyje. Už tai net yra mokami pinigai“, – paaiškino 15min.lt skaitytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius