Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos policija ruošiasi malšinti neramumus Europos krepšinio čempionato metu

Lietuvos policijos pareigūnai ir toliau intensyviai ruošiasi 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionatui. Ką tik baigėsi tarptautiniai mokymai pareigūnams, atsakingiems už viešosios tvarkos užtikrinimą per masinius sporto renginius.
Kaip ir 1939-ųjų gegužę, taip ir šių metų rugpjūtį – rugsėjį Lietuva rengia Europos vyrų krepšinio čempionatą.
Kaip ir 1939-ųjų gegužę, taip ir šių metų rugpjūtį – rugsėjį Lietuva rengia Europos vyrų krepšinio čempionatą. / V.Gudelio archyvo ir E.Ovčarenko, J.Kalinsko nuotr.

Pareigūnai mokėsi užtikrinti viešąjį saugumą didelių tarptautinių sporto renginių metu, geranoriškai bendrauti su miniomis sporto aistruolių, pelnyti jų pasitikėjimą. Keturių dienų mokymuose Trakuose, Balstogėje (Lenkija) ir Taline (Estija), pagal patyrusių Lietuvos ir užsienio ekspertų parengtą programą, tobulinosi beveik 100 pareigūnų iš Lietuvos, Lenkijos bei Estijos.

Mokymus vedusių ekspertų patirtis ir kvalifikacija yra labai didelė. Ekspertas iš Portugalijos Ismael Pereira Gaspar Jorge buvo 2006 m. Europos futbolo čempionato patarėjas saugumo klausimais, taip pat 2008 m. bei 2010 m. pasaulio čempionato metu. Lenkas Dariusz Dyminski buvo atsakingas už 2009 m. Europos vyrų krepšinio čempionato saugumą, tai pat paskirtas 2012 m. Europos futbolo čempionato saugumo vadovu. Belgijos atstovas Johan Quataert buvo atsakingas už 2000 m. Europos futbolo čempionato saugumą savo šalyje.

Mokymuose dalyvavęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Sigitas Mecelica džiaugėsi, kad į mokymus susirinko įvairių šalių skirtingų grandžių pareigūnai, tai, pasak jo, padės formuoti vieningą politiką užtikrinant viešąją tvarką masinių renginių metu. Be to, mokymuose įgytas žinias pareigūnai netrukus galės išbandyti praktiškai, Lietuvoje vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato metu.

Minėti mokymai rengiami pagal projektą „Saugumas didelių sporto renginių metu„, finansuojamą iš Europos Sąjungos specialiosios 2007-2013 metų programos „Nusikalstamumo prevencija ir kova su nusikalstamumu“.

Tolesnis projekto etapas – Estijos ir Lenkijos pareigūnų stažuotė bei ekspertų vizitas Lietuvoje, Europos vyrų krepšinio čempionato metu. Ekspertai įvertins Lietuvos, Estijos ir Lenkijos policijos darbą sporto renginių metu bei pateiks rekomendacijų, kaip tą veiklą tobulinti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius