Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinė grupės varžybas žais Panevėžyje (papildyta 14.35 val.)

2011 metais Lietuvoje vyksiantis Europos krepšinio čempionatas jau dabar kaitina aistras. Kol dar negalima įsigyti bilietų į varžybas, galima planuoti keliones – į Panevėžį. Mūsų rinktinė grupės turnyro rungtynes žais būtent šiame mieste.
EuroBasket_2011_Lithuania
Europos čempionatas Lietuvoje vyks kitąmet.
Temos: 1 Panevėžys

Lietuvos krepšinio federacija ir Panevėžio miestas pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią būtent Aukštaitijos sostinė taps mūsų šalies atstovų namų arena. Tai patvirtino federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas: „Esame pasirašę sutartį su Panevėžio miestu. Joje numatyta, kad rinktinė žais būtent šiame mieste, be to, Panevėžyje planuojame įkurti merginų krepšinio centrą“, – 15min.lt teigė M.Balčiūnas. 

„Eurobasket 2011“ žiniasklaidos ir komunikacijos vadovas Linas Kunigėlis įvykių dar nenorėjo skubinti: „Lietuva, čempionato organizatorė, turi teisę pasirinkti miestą, kuriame žais pirmojo etapo rungtynes. Man kartais atrodo, kad mes vežimą statome prieš arklį. Yra noras, bet yra ir griežta tokio rango varžybų organizavimo tvarka“, – paaiškino L.Kunigėlis. 

M.Balčiūnas pripažino, kad jau dabar svarstoma, kuriuose miesuose galėtų žaisti kitos rinktinės. Tačiau tai kol kas – tik pageidavimai, kurie jau pateikti „FIBA Europe“. Pavyzdžiui, norima, kad Lietuva ir Latvija nepatektų į vieną grupę, nes latviai norėtų rungtyniauti Šiauliuose. Į šį miestą tikimasi pritraukti itin daug gerbėjų iš šalies kaimynės. Laukiama gausios Slovėnijos krepšinio aistruolių armijos, todėl norisi, kad slovėnai nežaistų grupės varžybų nei Šiauliuose, nei Panevėžyje: „Vos ištraukus burtus mes turėsime paskelbti, kuri grupė kuriame mieste žais. Todėl reikia iš anksto viską numatyti. Ar „FIBA Europe“ į mūsų prašymus atsižvelgs, sunku pasakyti. Tam, kad būtų pritarta, reikia, kad neprieštarautų kiti čempionato dalyviai. Patvirtinto fakto dar nėra. Yra tik planas“, – 15min.lt sakė M.Balčiūnas.

Jo teigimu, daug krepšinio gerbėjų tikimasi sulauti ir iš Lenkijos bei Rusijos, šalys kaimynės domisi artėjančiu čempionatu jau dabar.

Europos čempionato, kuriame dalyvaus 24 valstybių vyrų rinktinės, burtai bus traukiami kitų metų sausio 30 dieną, o bilietais prekiauti bus pradėta kovo 1 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius