-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl penktos vietos Europos krepšinio čempionate lietuviai žais su graikais

Lietuvos krepšinio rinktinė dėl penktos vietos Europos čempionate („Eurobasket 2011“) kovos su Graikija. Kauno „Žalgirio“ stratego Iliaso Zouro treniruojami graikai penktadienį sugriebė paskutinį kelialapį į 2012 metų Londono olimpiados atranką – 87:77 (34:8, 14:18, 16:22, 23:29) nugalėjo Serbiją.
Graikijos krepšinio rinktinės treneris Ilias Zourosas
Iliasas Zouras pasiekė savo – atvedė Graikiją į olimpiados atrankos turnyrą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išsamią Graikijos ir Serbijos rinktinių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

Graikų ir lietuvių dvikova dėl penktosios „Eurobasket 2011“ vietos vyks šeštadienį. Įdomu, jog graikams tai bus trečias mačas per tris dienas.

Tuo tarpu praėjusiame Europos čempionate, 2009-aisiais Lenkijoje, sidabrą iškovojusi Serbija turės pasitenkinti kova dėl 7 vietos. Jų varžove šeštadienį bus Slovėnija. Serbai taip pat prarado visas galimybes dalyvauti 2012-ųjų Londono olimpiadoje.

Laiko pasiruošti penktadienio mačui graikai ir serbai turėjo mažiau nei parą. Dar ketvirtadienį jie kovojo ketvirtfinalyje. Graikai tik po atkaklios kovos 56:64 nusileido prancūzams, o serbai 67:77 neprilygo rusams.

Graikų ir serbų akistata penktadienį vyko apytuštėje Kauno „Žalgirio“ arenoje. Iš 15 tūkstančių vietų tribūnose buvo užpildyta vos 3000.

Graikų nokdaunas

Kauno „Žalgirio“ stratego Iliaso Zouro treniruojami graikai mačą pradėjo tarsi uraganas. Fantastiškai atakuodami (5/7 tritšk., 71 proc.) jie jau pirmajame kėlinyje pasiuntė serbus į gilų nokdauną – 34:8.

Serbai antrajame kėlinyje pabudo (38:20), tačiau po krepšiai karaliavę graikai išsaugojo solidų pranašumą (48:26).

Serbai nesusitaikė su pralaimėjimu ir trečiojo kėlinio pabaigoje pakilo į lemiamą šturmą (63:48). Ketvirtajame kėlinyje jiems pavyko priartėti ir iki 10 taškų (65:55), tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo viskas, ką serbams pavyko nuveikti. Graikai šventė svarbią pergalę ir išsaugojo olimpinę svajonę.

Graikija: Ioannis Bourousis 27, Nikolaos Zisis 18 (5 rez. perd.), Antonios Fotsis 16 (8 atk. kam.), Nickas Calathesas 10 (10 rez. perd.).

Serbija: Marko Kešelj 22, Nenadas Krstičius 15, Milanas Mačvanas 14, Duško Savanovičius 9, Milošas Teodosičius 6 (7 rez. perd., 6 klaid.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius