-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Kleiza: nepajėgčiau tęsti reabilitacijos Lietuvos krepšinio rinktinėje

Sekmadienį Linas Kleiza Palangoje aplankė Europos čempionatui besiruošiančius Lietuvos krepšininkus. Traumuoto žaidėjo viešnagė buvo trumpa, nors jis, kaip ir Jonas Mačiulis, turi galimybę reabilitaciją atlikti kartu su Lietuvos rinktine. „Man būtų per sunku. Nepajėgčiau būti šalia tų vyrų, kai negaliu žaisti krepšinio“, – prisipažįsta L.Kleiza.  
Rolandas Skaisgiris ir Linas Kleiza
Rolandas Skaisgiris ir Linas Kleiza / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kiek žinau, vyrams sekasi puikiai. Jie sunkiai dirba, bet atmosfera nuostabi. Pirmoji savaitė būna smagiausia. Girdėjau net prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien atvažiavo“, – maloniai nustebęs buvo L.Kleiza.

Su Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatais buvęs komandos lyderis palaiko ryšius, o pats didžiąją dalį laiko praleidžia Kaune. Čia rinktinės medikų apsuptyje jis kasdien po dvi valandas tęsia jau pusmetį trunkančią reabilitaciją. „Dar negaliu nei bėgti, nei šokinėti. Dabar pagrindinis tikslas – užsiauginti raumenų masę“, – atskleidžia L.Kleiza. 

Krepšininkas galėjo gydytis rinktinės treniruočių stovykloje, tačiau nusprendė, kad tai bus prichologiškai per sunku. „Čia tas pats, kas nuvesti vaiką į saldainių parduotuvę ir neleisti jam pirkti saldainių“, – įsitikinęs L.Kleiza.

Jam pačiam smagu matyti, kad šiemet į Lietuvos rinktinę atvyko visi geriausi šalies krepšininkai. Tiesa, L.Kleizos nuomone šį rinktinė vieno lyderio neturės. „Daugelis žaidėjų galės tempti komandą. Vienas vieną dieną, kitas kitą. Ir aš nebuvau lyderis. Dirbo visa komanda“, – pasakojo krepšininkas. 

Rugsėjį vyks į JAV

L.Kleiza turi bilietus į visas Europos krepšinio čempionato rungtynes, kuriose žais lietuviai. Toronto „Raptors“ žaidėjas žada dalyvauti ir draugiškuose mačuose šią vasarą. „Jei tik arenas spės laiku pastatyti“, – šypteli sportininkas. 

Tiesa, rugsėjo pradžioje bronzinės rinktinės narys paliks Lietuvą ir trumpam vyks pas medikus į Koloradą. „Turėsiu išvažiuoti pas daktarus, kad apžiūrėtų, pakeistų reabilitacijos programą, leistų pradėti bėgioti“, – apie kelionę į JAV pasakoja NBA žaidėjas. 

Vaidins seriale

Šią vasarą vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų turi aibę veiklos. Pirmadienį spaudos atstovams buvo pristatytas kitą mėnesį pradedamas filmuoti socialinis serialas „Trise prieš mafiją“. Jame epizodinius vaidmenis atliks ir Linas Kleiza. 

„Tai bus pirmoji galimybė išbandyti save tokiame amplua. Norisi pabandyti. Tikiuosi gerai vaidinsiu“, – viliasi krepšininkas. Seriale, kuris bus kuriamas Kėdainių vaikų namuose, jis vaidins patį save. 

„Žinau tą jausmą, kai neturi į ką atsiremti. Tokie projektai vaikus gali įkvėpti. Labai daug kalbėjomės su Rolandu Skaisgiriu, pasidalinau savo patirtimi“, – kalbėjo L.Kleiza. 

Serialas bus rodomas per „TV 3“ televiziją, o Lino Kleizos labdaros ir paramos fondas bendradarbiaus su televizijos prodiuserių kompanija „Videometra“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius