Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lino Kleizos debiutas komentatoriaus kėdėje sužavėjo ne tik Lietuvą, bet ir rinktinės krepšininkus

Dėl sunkios traumos Lietuvos rinktinės sirgaliumi priverstinai tapęs Linas Kleiza atrado savo naująjį talentą. Robertui Petrauskui komentuoti lietuvių ir turkų mūšį penktadienį vakare padėjęs krepšininkas sužavėjo ne tik prie savo televizorių sėdėjusius tautiečius, tačiau ir vėliau rungtynių įrašą pasižiūrėjusius Lietuvos rinktinės krepšininkus.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nors jau buvo gerokai po vidurnakčio, reto grožio trileryje turkus palaužę Lietuvos rinktinės krepšininkai, po rungtynių sugrįžę į „Smiltynės“ sodybą, įsitaisė prie televizoriaus. Tiesa, rungtynių kartojimą žiūrėję krepšininkai neanalizavo savo pasirodymo. Įtempę ausis jie klausėsi krepšinio komentatoriumi netikėtai tapusio L.Kleizos žodžių. Ir visi jie buvo sužavėti.

„Tai buvo neįtikėtina“, – Toronto „Raptors“ klubui priklausančio krepšininko debiutas komentatorių R.Petrauską sužavėjo ne ką mažiau nei rinktinės vyrus.

Nevengė pajuokauti

Dėl gebėjimo komandos draugus paversti geresniais krepšininkais Šarūnas Jasikevičius yra vadinamas aikštės generolu. Nuo šiol panašų epitetą galima klijuoti ir prie L.Kleizos pavardės. Naujame amplua save išbandęs krepšininkas Lietuvos komentatorių elito atstovą R.Petrauską pavertė dar geresniu.

Prie milžiniško žiniasklaidos dėmesio pripratęs L.Kleiza tiesioginės transliacijos metu sėdėdamas komentatoriaus kėdėje jautėsi it žuvis vandeny. Krepšininkas ne tik dalinosi įžvalgomis, paprastiems sirgaliams suprantama kalba aiškino trenerio Kęstučio Kemzūros sprendimus, tačiau ir nevengė pajuokauti.

„Mūsų kamuolys!“ – po abejotino teisėjo švilpuko ketvirto kėlinio viduryje šūktelėjo L.Kleiza.

Nors šio epizodo pakartojimas aiškiai parodė, jog kamuolys aikštelę paliko nuo Roberto Javtoko kojos, L.Kleiza nepakeitė savo nuomonės.

„Aš niekuomet nebūsiu teisėjų pusėje, – juokėsi krepšininkas. – Aš dar nesu sutikęs teisingo teisėjo“.

„Šaras tikrai įmes“, – rungtynių pabaigoje Š.Jasikevičiui stojus prie baudos metimų linijos, pareiškė L.Kleiza.

„Tegul tavo žodžiai eina tiesiai Dievui į ausį“, – krepšininkui atsakė R.Petrauskas.

„Aš tave kviečiu komentuoti visas rungtynes!“ – po to, kai Š.Jasikevičius pataikė abu baudos metimus, R.Petrauskas šūktelėjo L.Kleizai.

„Na, Darius šiek tiek persistengė. Tačiau NBA tai yra normalus dalykas. Europoje tai yra traktuojama žymiai griežčiau“, – pačioje rungtynių pabaigoje Dariui Songailai gavus nesportinę pražangą, šį epizodą paaiškino L.Kleiza.

R.Petrauskas - sužavėtas

„L.Kleiza yra geriausias kada nors kartu su manimi rungtynes komentavęs kolega. Per visą savo karjerą aš nesu turėjęs tokio pašnekovo, su kuriuo nuo pat pirmos akimirkos viskas slystų lyg per sviestą. Jeigu jis nebūtų toks geras krepšininkas, jis tikrai galėtų dirbti komentatoriumi. Jis yra išsilavinęs, išprusęs. Jis puikiai supranta patį žaidimą, šneka visiškai laisvai, moka pajuokauti. Be to, Linas Lietuvos rinktinės virtuvę pažįsta iš vidaus, – su 15min.lt savo įspūdžiais dalinosi R.Petrauskas. – Man tai buvo didžiulis atradimas. Manau, kad didžiulis atradimas tai buvo ir Lietuvai“.

Komentatorius prisipažino dar prieš rungtynes su L.Kleiza sutaręs, jog jei jų bendras darbas nesiklijuos, R.Petrauskas antrąją rungtynių pusę komentuos vienas.

„Tai aš, ko gero, pasilieku“, – prasidėjus ilgajai pertraukai, R.Petrausko nedrąsiai paklausė krepšininkas.

„Pasilik ir komentuok tiek rungtynių, kiek tiktai norėsi ir galėsi“, – jam atsakė komentatorius.

Dar pakartos

„Jis norėjo pabandyti, ir manau, kad tas pabandymas buvo žiauriai aukšto lygio. Labai norėčiau, kad mes galėtumėme tai pakartoti ir manau, kad mums tai pavyks. Šalia mūsų dar sėdėjo ir Tomas Pačėsas, tai mes visi trise vos ne po kiekvieno taiklaus metimo susimušdavome delnais, paplodavome, – pasakojo R.Petrauskas. – Manau, kad žiūrovams L.Kleiza taip pat patiko. Nežinau, kas galėtų būti tas žmogus, kuris pasakytų, kad geriau tegul Linas žaidžia negu komentuoja. Tai yra aukštas lygis. Tai yra komentavimo NBA“.

Paklaustas, ar nebijo sau užsiauginti stiprų konkurentą, komentatorius nusijuokė: „Šiuo metu Linas yra krepšininkas. Tad aš turiu dar maždaug 10 metų. Jei baigęs karjerą jis nutars tapti komentatoriumi, aš galėsiu ramiai eiti į pensiją“.

Dešinėje ekrano pusėje esančioje apklausoje galite pareikšti savo nuomonę dėl L.Kleizos debiuto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius