Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maitinimo įstaigos keikia TV3, kad už krepšinio transliacijas jiems reikės sumokėti

Europos krepšinio rungtynes į barus, kavines ar restoranus viliojančios įmonės šiemet gerokai nustebo, kai prieš pat čempionatą sužinojo, kad ir už TV3 transliacijas jiems reikės sumokėti – transliacijos teises turinti „Viasat“, kuriai ir priklauso TV3, reikalauja įsigyti specialias licencijas.
2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato logotipas
2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie protesto akcijas svarstantys verslininkai piktinasi informacijos stoka ir kainomis, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

Apie protesto akcijas svarstantys verslininkai piktinasi informacijos stoka ir kainomis, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

Papildomų leidimų norint rodyti TV3 kanalą, per kurį bus transliuojamos visos Lietuvos rinktinės dvikovos, prireikė nuo liepos 1-osios, kai įsigaliojo naujos Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, kurios suteikia teisę nacionaliniams kanalams prašyti mokesčio iš trečiųjų šalių už kanalo retransliavimą, deklaruoja „Viasat“ atstovai.

Tačiau ne visi barai ar restoranai stebi įstatymų pasikeitimus, tad naujovės tapo nemalonia staigmena, juolab kad „Viasat“ ir jos partnerė „Hoist Technology“ į pagalbą legalizuojant rinką pasitelkia antstolius.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė Eglė Dilkienė sako, kad informacija apie TV3 rodymo apmokestinamą buvo staigmena, nes su HT tartasi tik dėl „Viasat Sport Baltic“ licencijos įsigijimo.

„Ji mokama, tai suprantama, bet dėl TV3 tik iš nuogirdų žinome, kad kažkas vyksta. Bandysiu susisiekti su TV3 ir išsiklausinėti, nes „Viasat“ ar „Hoist“ mums nieko anksčiau nepranešė“, – sakė E. Dilkienė.

Asociacija, neturėdama aiškios informacijos, kodėl reikia mokėti, jos negali suteikti ir savo nariams.

„Viasat“ viešųjų ryšių vadovė Diana Liepinytė-Kytrienė sako, kad Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija žinojo apie pasikeitimus dėl TV3 transliacijų, suinteresuoti rinkos dalyviai informuoti daugiau nei prieš mėnesį. „Esmė – ne kainos dydis, o pats mokestis“, – priešpriešos priežastį regi ji.

Pasikeitusiomis žaidimo taisyklėmis pasipiktinę restoranų ir barų savininkai ketina organizuoti prieš TV3 nukreiptas protesto akcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius