-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Makedonijos sensacijos priežastys: komanda lyg šeima ir gerbėjų armija

To, kas įvyko Europos krepšinio čempionato C grupėje, tikėjosi nedaug kas. Kroatai važiuoja namo, suomiai pakuojasi daiktus į Vilnių, o makedonai tapo grupės lyderiais.
Bo Mccalebbas (su kamuoliu)
Bo Mccalebbas (su kamuoliu) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Komanda – viena šeima

Įspūdingą komandinį žaidimą demonstruojanti Makedonijos rinktinė privertė pasiduoti amžinus varžovus graikus (78-76), buksuojančius kroatus (72-58), įveikė Bosniją ir Hercegoviną (75-63) bei sudėtingame mače nugalėjo taip pat čempionate nustebinusią Suomijos rinktinę (72-70).

Šį sezoną į Lietuvą atkeliausiantis ir Vilniaus „Lietuvos Ryto“ gretose žaisiantis Predragas Samardžiskis po rungtynių tiesiog tryško džiaugsmu. „Prieš čempionatą niekas nesitikėjo, kad eisime taip toli. Mes netekome 3 ar 4 puikių žaidėjų ir visi mus nurašė, – teigė 214 cm puolėjas. –Tačiau mes parodėme, ką galime. Tokio gero žaidimo priežastis – puikiai veikiantis komandos varikliukas. Mes kartu žaidžiame apie 5 ar 6 metus, ir mes – lyg viena šeima, lyg broliai. Nė viena komanda negali tuo didžiuotis.“

P.Samardžiskiui paantrino vienas komandos lyderių Vlado Ilievskis sakydamas, jog „mes niekada nenustojome tikėti ir kovoti. Turime nuoširdžiai padėkoti treneriams už jų atliktą darbą. Raktas į pergalę – mūsų nuostabus tarpusavio supratimas ne tik tarp žaidėjų, bet ir tarp komandos vadovų.“

Už jų nugaros visa Makedonija

P.Samardžiskis neįsivaizduoja komandos žaidimo be fanų. „Mes turime milžinišką palaikymą iš visos Makedonijos. Jie mumis labai didžiuojasi, o ypatingai po istorinės pergalės prieš Graikiją. Viskas, ką mes bepadarytumėme, sulaukdavo audringos teigiamos fanų reakcijos“, – džiaugėsi puolėjas ir juokavo, jog net nenorėtų įsivaizduoti, koks žaidimas jų lauktų be sirgalių armijos.

Komandos treneris Marinas Dokuzovskis vylėsi, jog po tokio sėkmingo etapo į Lietuvą atvyks ir daugiau makedoniečių: „Visa Makedonija mūsų pusėje.“

Jausis saugiau

P.Samardžiskio teigimu, patekti į kitą etapą buvo komandos planas.

„Jau po pergalės prieš Makedoniją ir Graikiją supratome, jog žaidžiame kokybiškiausią krepšinį grupėje. Šiek tiek nepasisekė prieš Juodkalniją, tačiau pergalės prieš minėtas komandas bei Bosniją ir Hercegovina leis mums kitame etape jaustis kiek saugiau“ – sakė jis.

Įžaidėjo V.Ilievski teigimu, gali būti, jog 4 taškų netgi užteks keliauti į finalinį etapą, o Bosnijos ir Hercegovinos treneris Sabitas Hadžičius Makedoniją įvardijo kaip geriausią komandą C grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius