Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makedonijos žiniasklaida: „Tai ne sapnas, tai – realybė!“

Dešimtys tūkstančių triumfuojančių makedonų šėlo sostinės Skopjės ir kitų šalies miestų gatvėse. Pirmą kartą į Europos čempionato pusfinalį patekusi Makedonijos krepšinio rinktinė sukėlė tikrą euforiją tėvynėje.
Makedonija ekstazėje
Makedonija ekstazėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Makedonija ekstazėje“, – kartu su sirgaliais džiaugėsi portalas „Dnevnik“. Anot jo, didžiausią sporto pergalę per visą šalies istoriją iškovoję makedonai, buvo tarsi sapne.

„Aš negaliu patikėti!“ – tokia frazė dažniausiai skambėjo makedonų lūpose. Tačiau tai ne sapnas, tai – realybė!“ – tęsė „Dnevnik“.

Makedonijos krepšinio federacija (BFM) triumfuodama pranešė, jog iš karto po istorinės pergalės ketvirtfinalyje prieš Lietuvos rinktinę (67:65), ją užplūdo aukščiausių „FIBA Europe“ vadovų sveikinimai.

„FIBA Europe“ prezidentas Olafuras Rafnsonas, generalinis sekretorius Naras Zanolinas ir daugybė kitų aukštas pareigas „FIBA Europe“ užimančių asmenų sveikino su pergale ir linkėjo tęsti šią istoriją. Jie teigė, jog mūsų šalis to nusipelno ir linkėjo siekti tokių rezultatų ir ateityje“, – rašo BFM svetainė internete, krepšininkams šaukdama „Bravo!“.

Federacija taip pat džiaugėsi Lietuvos žiniasklaidos reakcija. Anot BFM, nors lietuviai ir nusiminė, kad makedonai eliminavo jų rinktinę, žadėjo ir toliau sirgti už juos.

„Džiūgaukit makedonai, krepšininkai auksinėmis raidėmis perrašinėja istoriją! – prie sveikinimų prisidėjo portalas mnogoo.mk. – Žaidėjai aikštelėje paliko visą širdį ir kovėsi lyg liūtai. Be jokio abejonės, tai yra didžiausia šalies pergalė bet kokiame sporte.“

Makedonų žiniasklaida ypač džiaugėsi iškovotu kelialapiu į 2012 metų Londono olimpinių žaidynių atranką. Įkvėpta rinktinės žygdarbių ji atsargiai svajojo ir apie sėkmę pusfinalyje su Ispanija.

„Šou čia dar nesibaigia!“ – cituodamas krepšininkus rašo portalas idividi.com.

„Kausimės dėl aukso arba bronzos. Tačiau jau dabar aišku – Aleksandro Didžiojo oro uoste šalis didingai sutiks savo herojus“, – pridūrė „Dnevnik“.

Dešimtys tūkstančių makedonų šėlsta Skopjėje:

VIDEO: makedonija slavi !!! bravo za kosarkarite !!! da zivee makedonija !!!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius