Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pau Gasolis: „Čempionatas buvo per ilgas“

„Koks skonis? Tai auksas“, – rankoje laikydamas čempiono medalį šyptelėjo ispanas Pau Gasolis, kai po pergalės Europos pirmenybių finale atėjo pabendrauti su žurnalistais.
Pau Gasolis
Pau Gasolis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dar viena puiki komandos ir visos šalies sėkmė“, – pridūrė P.Gasolis.

„Žinojome, kad buvome čempionato favoritai. Dėl rezultatų, kuriuos pasiekėme praeityje, ir žaidėjų meistriškumo. Norėjome laimėti. Atvažiavome čia laimėti, ne tik iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes. Mes labai tikėjome savimi“, – kalbėjo ispanas.

– Pau, kuo šis medalis ypatingas?

– Kiekvienas čempionatas ir kiekvienas medalis yra ypatingas. Įskaitant ir šį. Reikėjo įdėti daug darbo, kad apgintume titulą. Europos krepšinio lygis įspūdingai aukštas, todėl labai didžiuojamės savimi. Esame sėkmės kūdikiai. Norime tęsti tai. Galbūt dar daug puikių dalykų laukia ateityje.

– Kokį įspūdį paliko turnyras ir Lietuva?

– Lietuvos sirgaliai įspūdingi, jie atsidavę krepšiniui. Aš labai gerbiu tai ir būdamas čia tuo mėgavausi. Gaila Lietuvos rinktinės, kuri galėjo nukeliauti toliau, bet mums tai buvo puikus turnyras.

– Kokias viltis dedate į olimpines žaidynes?

– Dėl rezultatų, kuriuos jau pasiekėme, iš mūsų visuomet tikimasi labai daug. Bet pirmiausia norime pasimėgauti šios pergalės skoniu. Apie olimpines žaidynes galvosime kitąmet.

– Kokia pagrindinė Ispanijos rinktinės sėkmės paslaptis?

– Žinote, mes esame grupelė draugų. Labai gerbiame vienas kitą, rūpinamės vienas kitu, dirbame labai sunkiai ir esame vieningi. Ir, aišku, talentingi. Suprantame vienas kitą ir žaidžiame kaip draugai. Tai daro mus unikalius.

– Ką galite pasakyti apie savo ateitį ateinančiame sezone?

– Nežinau... Žiūrėsiu, kas nutiks su NBA lokautu. Noriu, kad žaidėjai gautų sąžiningą susitarimą, kurio mes nusipelnėme. Kai ateis laikas, vėl žaisime. Ir būsime laimingi tai darydami.

– Ar 24 komandos Europos čempionatui nėra per daug?

– Na, taip... Buvo labai ilgas turnyras... Truputį per ilgas. Gerai tai, kad šansą pasivaržyti gavo ir kitos komandos, bet nėra abejonės, turnyras per ilgas.

– Ar galima sakyti, kad Pau ir Marco Gasolių tandemas šiuo metu yra pats grėsmingiausias baudos aikštelėje?

– Kaip tandemas, mes sunkiai sustabdomi. Manau, varžovams labai sunku žaisti prieš mus. Mums tikrai gerai sekasi žaisti kartu, esame labai produktyvūs. Esu laimingas, kad žaidžiu su broliu. Prieš tai klausėte, kuo ypatingas šis aukso medalis. Taigi jis ypatingas ir tuo, jog laimėtas žaidžiant drauge su broliu.

VIDEO: 15min.lt - Pau Gasolio interviu po Europos čempionato finalo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius