Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatyti „EuroBasket 2011“ medaliai

Penktadienį Vilniuje pristatyti oficialūs 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) medaliai ir daina.
Europos krepšinio čempionato medaliai
Europos krepšinio čempionato medaliai / Organizatorių nuotr.

„Medaliai – iki šiol nematyto dizaino, o oficiali daina apskritai bus pirmą kartą Europos krepšinio čempionatų istorijoje. Europa galės dar kartą įsitikinti, koks unikalus yra Lietuvos požiūris į krepšinį“, – sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

Unikalius medalius kūrė ir gamino dailininkas Nerijus Treinys ir bendrovės „Alpera“ dizaineriai.

„Medalyje įamžintas pergalingo metimo momentas, tas saldus krepšininkams ir sirgaliams vaizdas, kai kamuolys jau nebegali išlėkti iš lanko, o jam dar neiškritus iš tinklo pradedama visa gerkle šaukti „Valio!“, – sakė N.Treinys.

Pasak jo, tai lyg fotografo užfiksuotas kadras, kuris pavirto tauriu metalu ir bus kabinamas nugalėtojui, primindamas jo sportinį indėlį. Gintarinis kamuolys reprezentuoja Lietuvą, tuo pačiu medaliui suteikdamas unikalumo. Medalio juostoje įkomponuota trispalvė taip pat primins žalumos kupiną šalį. Medalio averse įrašyti miestai, kuriuose vyks čempionato varžybos, ir oficiali renginio emblema. Netradiciškai išspręstas ir medalio pakabinimas ant juostos.

„Medaliuose norėjosi turėti ir Lietuvos dalelę, ir krepšinio dinamiką, ir pergalės džiaugsmą, norėjosi sudėti viską, kas atspindi krepšinį“, – sakė N.Treinys.

Dainos lietuviškas ir angliškas variantai bei vaizdo klipas vasarą bus išleisti atskiru albumu, kuris bus platinamas kartu su visa kita oficialia čempionato atributika. Dalis pajamų bus skirta Lino Kleizos labdaros ir paramos fondui.

Taip pat buvo pristatyta ir skanduotė, kuri skambės pasitinkant čempionatą ir palaikant Lietuvos rinktinę „EuroBasket 2011“ metu. Lietuvos krepšinio aistruoliai ir speciali komisija „Megaskanduote“ išrinko Silvijos Pielikytės iš Kintų ir Arūno Biriuko iš Vilniaus žodžius: „Tikslas, ryžtas ir galia – LIETUVA, mes už Tave!!!“

Pasak organizatorių, ši skanduotė skambės ir per akciją „Varom už Lietuvą“, kurios metu bus siekiama Gineso pasaulio rekordų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius