Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantas Endrijaitis apie rinktinės žaidimą: čia kaip Eurovizijoje – išeini į sceną ir dingsta balsas

Krepšinio treneris Rimantas Endrijaitis panikos ženklų Lietuvos rinktinės žaidime neįžvelgia. Tik šiek tiek nerimo, tačiau specialistas krepšinio aistruolius ragina būti atlaidesnius rinktinei – tai išeis į naudą ir patiems krepšininkams, kuriuos ir taip slegia milžiniška atsakomybė.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / T.Tumalovičiaus nuotr.

–  Treneri, žaidimas, kurį demonstruoja Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse, nerimo nekelia?, 15min.lt paklausė R.Endrijaičio.

– Jei žiūrėtume į paskutines rungtynes, nerimą, be abejo, kelia. Tačiau nereikia pamiršti, kad rungtynėse su slovėnais nebuvo Manto Kalniečio, brolių Lavrinovičių, Robertas Javtokas žaidė susižeidęs. Galbūt vakar nereikėjo leisti jam apskritai rungtyniauti. Galbūt komandoje jaučiasi tam tikras psichologinis išsekimas. Kita vertus, mes žinome, kad potencialą ši rinktinė turi milžinišką. Tai parodė kova su ispanais. Tikiu, kad viskas bus gerai.

– Nemanote, kad komandą neigiamai veikia tie pernelyg dideli lūkesčiai, kuriuos kelia tauta?

– Man teko treniruoti 1982 m. gimusių vaikinų jaunimo rinktinę, su kuria taip pat žaidėme čempionate Lietuvoje. Toje komandoje buvo Simas Jasaitis, Tomas Delininkaitis, Aurimas kieža, kiti. Galiu pasakyti, kad įtampa buvo didžiulė – tiek treneriams, tiek žaidėjams. Gali kalbėti kaip nori, bet atsakomybės jausmas, žaidžiant namuose, yra milžiniškas. Ne kiekvienas žmogus gali tokią įtampą atlaikyti. Tai išties sudėtinga.

– Ką patartumėte – kaip su ta įtampa kovoti?

– Manau, kad mes visi turime atlaidžiau žiūrėti į rinktinę. Ne visuomet pavyksta gerai sužaisti. Kai laimi,  labai lengvai iškeliame į padebesius, kai pralaimi – taip pat lengvai minkom į purvą. Reikia atlaidžiau žiūrėti. Mūsų žaidėjai turi milžinišką patirtį, žaidžia solidžiuose Europos klubuose. Manau, tą jaudulį jie įveiks. Iškart to neįveiksi, jei neturi patirties. Čia kaip Eurovizijoje – išeina lietuvis dainininkas ir balsas dingsta. Vienas dalykas yra dainuoti, kai tavęs klausosi 200 žiūrovų, ir kitas – kai žiūrovų yra 30 tūkst. ir žiūri visa Europa. Tai žmones veikia. Bet aš tikiu, kad mūsų vyrai užsigrūdinę ir viskas bus tvarkoje.

– Rinktinės žaidimo braižas ryškėja?

– Manau, kad ryškėja. Pavyksta žaidimas du prieš du. Kad įžaidėjas su vidurio puolėju sužaidžia du prieš du – tai normalu, bet man patinka, kad kartais ir aukštaūgiai tarpusavyje labai puikiai sužaidžia, laiku vienas kitam perduoda kamuolį. Kartais rinktinė labai gerai žaidžia greityje. Kai įsijungia M.Kalnietis ar Martynas Pocius, gaunasi gražus greitas krepšinis. Manau, kad žaidimas susistyguos. Be to, didelė jėga yra žiūrovai. Pilnose namų arenose komandos paprastai žaidžia kaip ant sparnų. Aišku, čempionatas bus sudėtingas, nes dauguma rinktinių atsiveža labai stiprias sudėtis, bus daug NBA žaidėjų. Reikia pripažinti, kad lengva nebus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius