Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Javtokas: „Antrąsias rungtynes turėsime išlošti“

Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas pirmame draugiškame mače su slovėnais aikštėje praleido daugiau nei dvidešimt minučių ir pelnė septynis taškus. Savo ir komandos žaidime jis įžvelgė daug broko, tačiau nesėkmės nesureikšmino. Su rinktinės nariais kapitonas atidžiai nagrinėjo pralaimėtų rungtynių vaizdo įrašą ir teigė, kad svarbiausia bus taisyti klaidas.
Robertas Javtokas ir Rimantas Kaukėnas
Robertas Javtokas ir Rimantas Kaukėnas / A.Venskaus nuotr.

 „Pralaimėjimas slovėnams buvo apmaudus. Suprantame, kad iš mūsų daug tikimasi ir pralaimėjimai sirgaliams nepriimtini. Kiekvienas sau pasidarėme išvadėles ir antrąsias rungtynes turėsime išlošti“, – žiniasklaidos atstovams kalbėjo vidurio puolėjas R.Javtokas.

 – Ne visi žaidėjai pateks į galutinį dvyliktą. Ar matai, kad kai kurie krepšininkai jaučia didesnę įtampą ir „perdega“ rungtynėse?

– Įtampa turi įtakos. Vieni gauna mažiau laiko pasirodyti, kiti daugiau. Tie, kurie gauna mažiau laiko žaisti jaučia didesnę įtampą, nori pasirodyti viską. Tai neduoda kokybės komandiniam žaidimui, tačiau kiekvienas krepšininkas turi gerų paskatų. Šiandien išanalizavome savo klaidas, jas supratome. Dar esame sunkūs, nepabėgame, bet dirbsime sunkiai toliau. Aš asmeniškai jaučiau, kad buvo daug broko. Vakar vaikiškai klydome.

– Ar aikštelėje bei už jos ribų aiškėja emocinis lyderis?

 – Visi pas mus lyderiai (šypsosi). Atmosfera komandoje puiki, o aikštelėje dar dėra tokio lyderio kaip Linas Kleiza. Bet tam turime laiko. Ir rasime. 

 – Kokie uždaviniai keliami antrosioms draugiškoms rungtynėms su Čekija?

– Kol kas analizavome tik savo rungtynių vaizdo įrašą, varžovų neanalizavome. Uždavinys visada toks pats – nugalėti. Svarbu kuo geriau pasirodyti, nedaryti tų pačių klaidų. Sužaisti kuo kokybiškiau.

– Ką žinote apie laukiantį varžovą?

 – Čekai – ne slovėnai, tačiau ir jie atvažiuos kovoti. Kol kas net nežinome, kas ten pas juos lošia, o kas ne. Kartais nežinomybė tik pakenkia – nežinai, ko galima tikėtis ir priešininkų. Vis dėlto nesinori pralošti dar vienų varžybų. 

– Ar treneris bendrauja su žaidėjais individualiai? Ar kol kas daugiausiai akcentuojamos bendros žaidybinės problemos?

 – Treneris pasikalba su kiekvienu žaidėju, tačiau nuolat pabrėžia, kad nėra jokių „aš“, „tu“, bet yra tik „mes“. Visi turime žaisti gerai. Vaizdo klipuose visi gerai mato, kas klysta, bet analizė liečia visus, nes matosi tos klaidos, kurios pamoko visus. Niekas neįsižeidžia, jei akcentuoja jo klaidas, nes visiems duodamas pagrindas, jog reikia kažką keisti. Per varžybas atrodo viskas gerai, bet per video analizę pasirodo, kad būna daug blogų dalykų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius