Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Javtokas: pažiūrėsim, ar Jonas Valančiūnas tikrai toks geras, kaip apie jį kalba

Robertui Javtokui įgriso skaityti straipsnius apie Joną Valančiūną – pagrindinis Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas nori pats įsitikinti, ko vertas devyniolikmečių rinktinės lyderis.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas nori pasitikrinti jėgas su J.Valančiūnu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Valančiūnas pirmoje vasaros pusėje susižėrė visą įmanomą žiniasklaidos ir krepšinio gerbėjų dėmesį, tačiau, pasak R.Javtoko, vaikinui iš Utenos šiuo metu reikėtų galvoti tik apie darbą, o ne mėgautis milžinišku dėmesiu ir staiga užgriuvusia šlove.

R.Javtokas neslepia, jog laukia, kada pats baudos aikštelėje galės patikrinti perspektyviausiu Lietuvos krepšininku tituluojamo J.Valančiūno sugebėjimus.

15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas į rinktinės stovyklą pakviestas pirmą kartą.

„Yra noras pažaisti, pasižiūrėti, koks jo lygis. Ar jis tikrai toks, kaip apie jį kalba. Aš manau, kad skirtumas tarp devyniolikmečių ir vyrų krepšinio yra, todėl bus įdomu“, – teigė R.Javtokas.

„Su Donatu Motiejūnu jau pernai žaidėme. Tai tikrai labai geras ir perspektyvus žaidėjas, praėjusią vasarą jam kažko dar trūko, tačiau klube įrodė, kad yra subrendęs žaidėjas ir gali lošti tarp vyrų“, – pridūrė R.Javtokas, kuriam tai jau aštuntoji iš eilės vasara su Lietuvos rinktine.

„Statistika kalba pati už save, jaunių čempionate Jonas (Valančiūnas, – red. past.) išties žaidė įspūdingai. Tačiau norėtųsi spaudoje ne apie jį vieną skaityti. Norėtųsi, kad žiniasklaida leistų jam tobulėti toliau, – šyptelėjo R.Javtokas. – Jei toliau taip žengs, turėsim lietuvišką „LeBroną“. Tik kol kas jį reiktų palikti ramybėje, kad jis galėtų tobulėti. Nes su tiek dėmesio žmogui galima blogą įtaką padaryti.“

R.Javtokas teigė asmeniškai J.Valančiūno gerai nepažįstantis, todėl nedrįso spėlioti, ar yra rizikos, jog 5-asis NBA naujokų biržos šaukimas užmigs ant laurų. „Sunku pasakyti. Nepažįstu jo. Kiek girdėjau iš aplinkinių, tai puikus vyrukas, tik sakau, kad dėmesys, jei jis per didelis, visiems šiek tiek maišo. Manau, kad dabar pats tas amžius, kai jam reikia daug dirbti ir įrodinėti. Ką jis, ko gero, ir daro.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius