Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos krepšinio legenda Sergejus Panovas: „Rusai demonstruoja geriausią krepšinį per pastaruosius 4 metus“

Pirmadienį vakare Makedonijos rinktinę įveikusi Rusija yra vienintelė komanda, šiame čempionate dar nepatyrusi nesėkmės kartėlio. Rusų žaidimą Lietuvoje iš labai arti stebintis buvęs krepšininkas Sergejus Panovas įsitikinęs, jog jo gimtosios šalies rinktinė turnyre gali žengti labai toli.
Sergejus Panovas
Sergejus Panovas / Evaldo Šemioto nuotr.

Prieš penkerius metus krepšininko karjerą baigęs sportininkas Lietuvoje vykstančiame Europos čempionate padeda vienos Rusijos televizijos komentatoriams. Savo šalies rinktinės žaidimą iš arti matantis S.Panovas 15min.lt duotame interviu džiūgavo, jog ir taip puikiai žaidžianti Rusijos rinktinė sulaukia daug pagalbos ir iš vietos sirgalių.

Ilgametis Maskvos CSKA žaidėjas, paklaustas apie pagrindines kandidates į čempionato auksą, išvardijo visas ketvirtfinalio porų favorites.

– Čempionato kovas stebite gyvai. Kokį įspūdį palieka ši krepšinio šventė? – 15min.lt paklausė S.Panovo.

– Šis čempionatas tikrai įdomus. Iki pat antrojo etapo pabaigos nebuvo aišku, kurios rinktinės pateks į ketvirtfinalį. Manau, kad sirgaliams toks scenarijus yra tiesiog puikus. Būtent dėl vietos sirgalių Rusijos rinktinei yra lengviau. Nors mes žaidžiame labai gerai, mums padeda ir Lietuvos sirgaliai, kurie mus palaiko.

– Rusijos rinktinė demonstruoja labai aukšto lygio krepšinį. Ar nepagalvojate apie tai, jog Lietuvos ir Rusijos akistata būtų idealus čempionato finalas?

– Man tai nerūpi. Jei Rusijai pavyks prasibrauti iki finalo, man nesvarbu, koks varžovas ten mūsų lauks.

– O ką galite pasakyti apie Lietuvos rinktinę?

– Lietuvos rinktinės žaidimas gerėja kiekvieną dieną. Pavyzdžiui, iki čempionato likus 2 savaitėms, lietuviai draugiškose rungtynėse žaidė tikrai nekaip. Bet aš matau, kad jie tobulėja ir manau, kad svarbiausiuose mačuose lietuviai demonstruos geriausią savo krepšinį.

– Kokias komandas laikote pagrindinėmis kandidatėmis į čempionato auksą?

– Be jokių abejonių, Ispanija. Lietuva taip pat gali nukeliauti iki finalo. Toks sirgalių palaikymas komandai tikrai prideda galios. Taip pat manau, kad dėl aukso gali kovoti ir Rusija. Mes žaidžiame geriausią krepšinį per pastaruosius 4 metus. Taip pat išskirčiau ir Prancūzijos rinktinę, kurios krepšininkai fiziškai yra patys stipriausi visame čempionate. Manau, kad šios keturios komandos žais turnyro pusfinalyje. Kaip jie susiklostys, prognozuoti nesiryšiu.

– Turbūt nereikia būti dideliu krepšinio specialistu, jog pasakytum, kad antrojo etapo F grupės komandos yra silpnesnės už E pogrupį. Kaip manote, ar tai, jog tokios komandos kaip Makedonija patenka į turnyro ketvirtfinalį, yra čempionatą puošiantis reiškinys ar priešingai – čempionato lygį smukdantis dalykas?

– Manau, kad visos silpnesnės komandos turi galimybę ketvirtfinalyje pateikti staigmenų. Juk ketvirtfinalis yra tik vienos rungtynės, o vieną kartą gali pasisekti bet kuriai komandai. Jei čempionato atkrintamųjų rungtynių sistema būtų kaip NBA ir ketvirtfinalio serija vyktų iki keturių pergalių, laukti didelių staigmenų būtų sunku. Bet šiuo atveju viskas įmanoma.

– Ar Rusijoje jaučiamas didelis susidomėjimas Lietuvoje vykstančiu čempionatu?

– Žmonės per televiziją gali matyti tik Rusijos komandos rungtynes. Labai daug žmonių žiūri rungtynes per televiziją, į Lietuvą atvyko taip pat didelis būrys fanų. Mūsų žmonės domisi krepšiniu. Tiesa, tai daro toli gražu ne visi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius