-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusus į priekį vedė Andrejus Kirilenka

Rusai po atkaklios kovos išplėšė iš D grupės „autsaideriais“ vadintų ukrainiečių 73:64 (15:11; 28:24; 53:50) ir sulaukė garsių sirgalių padėkų: „malaci“.
Rusijos rinktinės neabejotinas lyderis buvo Andrejus Kirilenko.
Rusijos rinktinės neabejotinas lyderis buvo Andrejus Kirilenko. / A.Venskaus nuotr.

Ukrainiečiai, kurių aukščiausias pasiekimas per dešimtmetį – 13 vieta Europos krepšinio čempionate, Belgrade, 2005-aisiais, Klaipėdoje demonstravo, jog sugeba priešintis ir tokioms rinktinėms, kaip Rusijos.

Pirmosios minutės rusams nebuvo sėkmingos: ukrainiečiai sugebėjo išsyk išsiveržti į priekį.  Tačiau nedidelę penkių taškų persvarą rusai netrukus įveikė ir įgijo pranašumą, kurį išaikė iki pat pirmojo kėlinio pabaigos (15:11). Rusus į priekį vedė rinktinės lyderis Andrejus Kirilenka, jau pirmajame kėlinyje pelnęs 6 taškus ir akovojęs 2 kamuolius.

Antrame kėlinyje ukrainiečiams vėl pasivijus Rusijos ekipą ir įgijus trapią persvarą, į aikštę vėl buvo išleistas A.Kirilenko. Netrukus rusai vėl išsiveržė į priekį ir antrąjį kėlinį baigė 28:24.

Trečiame kėlinyje ukrainiečiai vėl ėmė lipti rusams ant kulnų (53:50). Panaši persvara vyravo ir ketvirtame kėlinyje – ukrainiečiai neleido rusams išsiveržti į priekį stipriai.

Taiklūs metimai, atkovoti kamuoliai, greitas žaidimas ir aikštėje lygių neturintis A.Kirilenka – toks buvo rusų sėkmės receptas.

A.Kirilenka į ukrainiečių krepšį įmetė 20 taškų, atkovojo 11 kamuolių.

Ukrainos ekipoje rezultatyviausiai žaidė Serhiy Lishchuk, pelnęs 13 taškų ir atkovojęs 3 kamuolius.

Po rungtynių rusus treniruojantis David Blatt patikino, jog šiose varžybose niekada nejautė, jog jau galėtų atsipalaiduoti. „Šios dienos varžybos visos vyko panašiu stiliumi. Manau, kad reikėjo apsiprasti su vieta, naujomis sienomis. Ko gero rytoj matysime visai kitokį žaidimą“, - teigė treneris.

15min.lt paklaustas, kaip rengiasi rungtynėms su gerą žaidimą jau pademunstravusiais gruzinais, D.Blatt patikino, jog jau spėjo išstudijuoti Gruzijos krepšinio braižą. „Didelių taktinių pasikeitimų varžybose nebus. Čempionatui rengėmės visą vasarą, todėl nemanau, kad per vakarą imtume ir kažką pakeistume“, - teigė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius