Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryškėja krepšinio rinktinės braižas: žaidimas per Šarūną Jasikevičių ir derinys „du prieš du“

Draugiškų rungtynių maratone jau ryškėja Lietuvos rinktinės braižas, mano krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas. Anot jo, šių metų komandoje svarbiausia mechanizmo detalė bus Šarūnas Jasikevičius ir žaidimas „du prieš du“.
Net ir sulaukęs 35-erių Šarūnas Jasikevičius įrodinėja turintis dar pakankamai parako.
Net ir sulaukęs 35-erių Šarūnas Jasikevičius įrodinėja turintis dar pakankamai parako. / T.Lukšio/BFL nuotr.

Tapk 15min/Sportas draugu FACEBOOK tinkle, spausk čia,

„Pernai pasaulio čempionate matėme greitą rinktinės žaidimą, kartais galbūt net avantiūrišką. Šiemet braižas kitoks ir žaidėjams reikia laiko prisitaikyti. Ypač prie Š.Jasikevičiaus ir žaidimo „du prieš du“. Jis komandą valdo taip, kaip atrodo racionaliausia, ir žaidėjai po truputį prisitaiko. Komanda tikrai tobulėja. Žaidimas, aiškiai gerėja, atsiranda susižaidimas“, – 15min.lt džiaugėsi R.Paulauskas.

Kad dar turi pakankamai parako, 35-erių Š.Jasikevičius įrodinėja viso pasiruošimo čempionatui metu. Pergalinguose mačuose su ispanais (88:76) ir latviais (95:75) įžaidėjas atliko po 5 rezultatyvius perdavimus, o nesėkme pasibaigusiuose rungtynėse su rusais (80:88) – net 11. Tam Š.Jasikevičiui užteko aikštelėje praleisti vidutiniškai vos po 18 minučių.

„Kitaip, manau, ir būti negali. Visose komandose, kuriose žaidė Š.Jasikevičius – jis buvo lyderis. Tam, manau, jis čia ir yra. Nepamenu čempionato, kuriame jis netemptų rinktinės paskui save“, – įžaidėjo sugebėjimais neabejojo R.Paulauskas.

Š.Jasikevičiaus žaidimą po pergalės prieš Latviją gyrė ir rezultatyviausias to mačo krepšininkas Marijonas Petravičius. „Su juo žaisti labai paprasta. Tereikia pastatyti gerą užtvarą ir jei tai pavyksta, visada žinai, kad kažkas bus: arba kamuolį gaus kampe atsidengęs krepšininkas, arba aukštaūgis po krepšiu“, – kalbėjo 26 taškus į latvių krepšį įmetęs aukštaūgis.

Bėdų mažėja, bet taisyti dar yra ką

Paklaustas apie rinktinės silpnybes, R.Paulauskas jų įžvelgė ne vieną.

„Bėdų po truputį mažėja, tačiau aiškiai matyti, kad gynyba kol kas yra silpna. Praleidžiame daug taškų. Taip yra todėl, kad gynyboje kol kas darniai neveikia penkių žmonių mechanizmas. Antra, varžovams leidžiame atkovoti daug kamuolių. Tačiau čia galbūt yra atsipalaidavimas draugiškose rungtynėse. Manau, jog ir žaidėjai, ir treneriai supranta, kad čempionate dėl kamuolių nebus galima taip kovoti“, – 15min.lt dėstė krepšinio specialistas.

„Dar vienas trūkumas – puolime neturime trečio numerio. Simas Jasaitis ir Mindaugas Lukauskis žaidžia kaip atakuojantys gynėjai, o tokio žaidėjo kaip Ramūnas Šiškauskas, Linas Kleiza ar Jonas Mačiulis – labai trūksta. Tačiau galima žaisti ir taip – su trimis gynėjais“, – pridūrė R.Paulauskas.

Galbūt jau reikėjo formuoti branduolį, o ne galvoti, kas bus dvyliktas, – svarstė R.Paulauskas.

Anot jo, susižaisti rinktinei būtų paprasčiau, jei galutinė sudėtis jau būtų aiški. „Per daug ilgai mes renkame tą dvyliktuką. Galbūt jau reikėjo formuoti branduolį, o ne galvoti, kas bus dvyliktas, – svarstė R.Paulauskas. – Tikiu, kad čempionato metu komanda atrodys jau visai kitaip. Žaidėjų nieko mokyti nereikia, gal tik kiek Joną Valančiūną – reikia tik laiko susižaisti.“

Sekmadienį krepšininkai ilsėjosi

Po trijų varžybų maratono sekmadienį laisvą dieną gavusi rinktinė pasiruošimą pirmadienį tęs Kaune. Antradienį Kęstučio Kemzūros auklėtiniai išskris į Slovėniją, kur trečiadienį žais dar vieną draugišką mačą su šios šalies rinktine. Pirmojoje poros akistatoje Klaipėdoje 72:70 pranašesni buvo slovėnai.

Trečiadienį komandai turėtų padėti ir Darius Songaila. Dėl užspausto nervo skausmus jautęs aukštaūgis visa jėga treniruotėse plušo jau šeštadienį.

Neaišku dėl Kšyštofo Lavrinovičiaus, kuris toliau kenčia nugaros spazmus. Tuo tarpu kapitonas Robertas Javtokas į Slovėniją tikrai nevyks. Be nuskausminamųjų vaistų net rankų pajudinti negalintis vidurio puolėjas reabilitaciją tęs Kaune. Mače su ispanais abi alkūnes išsinarinęs aukštaūgis, tikimasi, į treniruotes sugrįš kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius