-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šarūnas Jasikevičius: įsivaizduoju, kad po kelių dienų bus labai sunku

Lietuvos krepšinio treniruotėje Klaipėdoje žiniasklaidos akys labiausiai krypo į Šarūną Jasikevičių – tik pirmadienį jis prisijungė prie komandos, kuri treniruočių stovyklą prieš savaitę pradėjo Druskininkuose.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra dar nesiryžo vertinti Š.Jasikevičiaus, nes jam tai buvo pirmoji treniruotė.

„Šarūnas sportavo individualiai, tačiau vien taip neįmanoma pasiruošti rungtynėms. Žiūrėsime, šiaip atrodo neblogai, iškart įsiliejo į komandą. Matysime, kaip toliau seksis, dar anksti po pirmos treniruotės spręsti“, – sakė K.Kemzūra.

Tuo tarpu Š.Jasikevičius, kalbėdamas apie savo sportinę formą, įvardijo, kad ji yra normali. Prieš mėnesį baigęs sezoną, jis sportavo individualiai. Krepšininkas pripažino, kad iš pradžių gali būti sunku, tačiau  viliasi labai greitai priprasti.

„Pirmoji treniruotė visada būna sunki. Reikia ir pajuokauti, ir padirbėti. Gerai, kad aš dar neseniai sportavau su komanda, tad nėra sunku. Po kelių dienų, įsivaizduoju, bus labai blogai“, – su šypsena kalbėjo Š.Jasikevičius.

Jis teigė ilgai nesvarstęs, prisijungti prie rinktinės ar ne.

„Nebuvau kalbėjęs su Kęstučiu Kemzūra, todėl negalėjau pasakyti nei taip, nei ne. Kai mes pašnekėjome, sužinojau, ką turiu daryti, ko iš manęs tikimasi, o apsisprendžiau per penkias minutes“, – teigė Š.Jasikevičius.

Patį K.Kemzūrą jis labiau pažįsta kaip krepšininką ir draugą, bet ne kaip trenerį. Tačiau apie jį kaip trenerį iš kolegų girdėjo tik gerus atsiliepimus: „Visi vyrai apie jį šneka puikiai. Žinau, kad kaip žmogus jis labai darbštus ir atsidavęs krepšiniui. Tačiau aš su juo dar nesu dirbęs, tad kaip trenerio vertinti negaliu.“

Š.Jasikevičius nelinko prognozuoti, kaip komanda pasirodys čempionate, nes tai esą dar per anksti daryti, dar nėra aiški ir rinktinės sudėtis.

„Dabar reikia kas dieną treniruotis, o pliusai ir minusai paaiškės po kelių savaičių. Kuomet atkris keli žaidėjai, treneriai labiau pradės modeliuoti žaidimą ir žiūrėsime. Dabar svarbiausia dirbti ir pažinti vienas kitą. Mes turime pliusą, kad esame dvylika lygių žaidėjų, kad vienam nereikės žaisti labai daug minučių. Aišku, tas gali būti ir ne į gera“, – samprotavo Š.Jasikevičius.

„Iki čempionato dar yra laiko. Skaičių mažinsime po stovyklos, dabar nesiimu konkretizuoti. Turėsime 14–15 žmonių komandą. Dar nėra numatyta, kurių teks atsisakyti“, – apie dabartinius 17 rinktinės kandidatų kalbėjo K.Kemzūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius