Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Jasikevičius: „Visi daugiau kalba ne apie lietuvius, bet apie ispanus“

Treji Ispanijoje praleisti metai Šarūnui Jasikevičiui nenuėjo veltui. Per šį laikotarpį Lietuvos rinktinės atakų organizatorius pamilo Barseloną, o vietos gyventojai – buvusį to paties miesto krepšinio klubo legionierių, atnešusį komandai daug skambių pergalių.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / BFL nuotr.

Nenuostabu, kad Š.Jasikevičius Katalonijos sostinėje turi daugybę draugų. Be to, Barselona tapo 35 metų 193 cm ūgio veterano namais. Tiesa, pirmaisiais ar antraisiais, lietuvis netgi negalėjo atsakyti.

„Barselonoje turiu labai daug draugų. Net nežinau, Lietuvoje ar Ispanijoje yra tikrieji mano namai. Bet viena aišku – Barselona tikrai yra vieni iš mano namų“, – bendraudamas su ispanų žiniasklaida išsisuko Š.Jasikevičius.

Ispaniškai kalba be priekaištų

Per Ispanijoje praleistus metus Š.Jasikevičius puikiai išmoko vietos kalbą, todėl nenuostabu, kad įžaidėjas buvo vienintelis ispanų žiniasklaidos atstovų kalbintas Kęstučio Kemzūros auklėtinis.

„Ispaniškai jis kalba tiesiog be priekaištų. Žinoma, nėra taip, kad neatskirtume jo nuo ispano, bet Šarūno kalbos žinios išties puikios“, – portalui Krepsinis.net pasakojo vienas ispanų žurnalistas.

Ispaniškai Š.Jasikevičius bendravo ne tik su žiniasklaidos atstovais. Vienas geriausių įžaidėjų Lietuvos krepšinio istorijoje turėjo progą pabendrauti su Pau Gasoliu.

„Nekalbėjome nieko, kas susiję su krepšiniu. Niekada nekalbame apie krepšinį. Bendraujame tik apie asmeninius dalykus“, – pasakojo Š.Jasikevičius, pažymėjęs, kad sezono metu pabendrauti su P.Gasoliu galimybių beveik nėra.

Ispanams – daugiau dėmesio nei šeimininkams

Nors Lietuva ne tik rengia Europos čempionatą, bet dar ir yra įvardijama kaip viena jo favoričių, Š.Jasikevičius turi savo nuomonę apie populiariausią Senojo žemyno pirmenybių komandą. Ji – būtent Ispanija.

„Apie juos kalbama labai daug. Beje, daugiau kalbama ne apie mus, lietuvius, bet būtent apie ispanus“, – kalbėjo šiuo metu kontrakto neturintis krepšininkas.

Š.Jasikevičius itin gyrė Ispanijos nacionalinę komandą. Kaunietis pažymėjo, jog laukia labai sunkios rungtynės, bet rinktinė kausis dėl pergalės.

„Yra daug dalykų, kurių turime saugotis. Jau vien todėl Ispanija yra labai stipri komanda. Ispanai pavojingi ir iš toli, ir baudos aikštelėje. Jie taip pat žaibiškai lekia į puolimą apsigynę nuo priešininkų atakų. Beje, ispanų sudėtis yra puikiai sukomplektuota, tačiau turime pabandyti juos įveikti“, – teigė Š.Jasikevičius.

Pasiilgo rinktinės atmosferos

Šią vasarą visgi apsisprendęs vėl užsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius, Š.Jasikevičius į rinktinę grįžo po trejų metų pertraukos. Žaidėjas atskleidė priežastis, kodėl K.Kemzūrai davė teigiamą atsakymą.

„Yra daug priežasčių, kodėl grįžau į rinktinę. Viena jų – čempionatas vyksta Lietuvoje. Taip pat jau buvau pasiilgęs rinktinės atmosferos, žaidimo kartu su nacionalinės komandos draugais“, – prisipažino Š.Jasikevičius.

Kalbėdamas apie Lietuvos rinktinę, veteranas džiaugėsi gerėjančiu žaidimu Europos čempionato metu. Tiesa, įžaidėjas įvykiams už akių užbėgti nenorėjo ir apie tolimesnį pasirodymą bei aukštas vietas nedaugžodžiavo: „Per anksti kalbėti apie aukštas vietas. Nors pasiruošimo cikle žaidėme neįspūdingai, pradėjome gerinti žaidimą ir dabar esame gerame kelyje. Visgi į viską turime žiūrėti nuosekliai. Negalime užbėgti įvykiams už akių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius