Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergejus Jovaiša: „Jei Jonui Valančiūnui neatsirastų vietos rinktinėje, Lietuva sukiltų prieš Kęstutį Kemzūrą“

„Jeigu žaidėjus į rinktinę reikėtų imti pagal statistiką, tai apsispręsti galima labai greitai. Bet treneris žino, koks kieno potencialas ir ko iš žaidėjo galima laukti. Man labai įdomūs kriterijai, pagal ką K.Kemzūra atsirinks. Jam nėra lengva – žaidėjai yra labai lygūs“, – kalbėjo buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Sergejus Jovaiša iš karto po Lietuvos rinktinės kontrolinių rungtynių su čekais, kol jos vyr. treneris Kęstutis Kemzūra dar nebuvo paskelbęs trijų žaidėjų, paliekančių rinktinės stovyklą.
Legendinis Lietuvos krepšininkas Sergejus Jovaiša.
Legendinis Lietuvos krepšininkas Sergejus Jovaiša. / K.Kavolėlio/BFL nuotr.

Europos čempionatui besiruošianti Lietuvos rinktinė iškovojo pirmąją pergalę 94:73 (24:16, 21:23, 24:21, 25:16), Klaipėdoje nugalėjusi Čekijos komandą.

26 taškus pelnė 19-metis Jonas Valančiūnas. Rungtynes su slovėnais praleidęs centro puolėjas mačą su čekais pradėjo starto penkete. Lygių baudos aikštelėje neturėjęs aukštaūgis didžiąją dalį taškų surinko dėjimais.

Po rungtynių su čekais, Lietuvos rinktinės strategas K.Kemzūra, kaip ir buvo žadėjęs, paskelbė 3 krepšininkų, kurie nebetęs pasiruošimo Europos pirmenybėms, pavardes. Jis padėkojo už darbą rinktinės stovykloje Martynui Gecevičiui, Donatui Motiejūnui ir Renaldui Seibučiui. Pretendentų žaisti Europos pirmenybėse liko 14. Dar dviejų jų bus atsisakyta po paskutinių draugiškų rungtynių su Gruzija rugpjūčio 27 d.

 „Tai buvo rungtynės, per kurias nebuvo tikslo būtinai laužti ir laimėti, bet kai kuriems žaidėjams buvo svarbu pasirodyti, nes tai buvo atranka į komandą. Jų negalima lyginti su rimtomis rungtynėmis. Tipiškas pasiruošimo čempionatui mačas, per kurį tikrinami žaidėjų sugebėjimai“, – vertino rungtynes su čekais legendinis krepšininkas Sergejus Jovaiša.

Anot jo, lietuviams ne viskas sekėsi dėl įtampos.

„Trūko užtikrintumo, bet tai, matyt, buvo dėl to, kad komandoje yra įtampa, kadangi dėl vietos nėra garantuoti ne vienas, ne du, bet keletas žaidėjų“, – mano buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas.

Anksčiau S.Jovaiša tvirtino, kad J.Valančiūnui nacionalinėje komandoje žaisti gali būti dar nelengva. Po šiandienos pastarojo benefiso, S.Jovaiša mano, kad J.Valančiūnas vietą komandoje tikrai atras.

„Duok Dieve, kad jis taip stabiliai varytų. Kol kas jis puikiai sužaidė vienerias rungtynes ne su pačiu stipriausiu priešininku. Nors tai, suprantama, nė kiek nenuvertina jo šios dienos pasirodymo. J.Valančiūnas turėtų likti rinktinės sudėtyje. Nes jei neliktų, visa Lietuva sukiltų prieš K.Kemzūrą. Kur žmogus nepažiūri – J.Valančiūnas visada puikiai atrodo. Aš manau, jam vietos komandoje atsiras“, – samprotavo krepšinio legenda.

Man patiko D.Motiejūnas. Žmogus atranda daug kelių atakai. Jos, suprantama, negali visos baigtis sėkmingai, bet jis sugeba pasisiūlyti. Ir drąsiai bando užbaiginėti atakas. S.Jovaišai paliko įspūdį ir Šarūnas Jasikevičius.

„Pamačiau Š.Jasikevičių ir galiu pasakyti, kad jis yra puikios formos, tad įžaidėjo pozicijoje mes turime M.Kalnietį ir „šimtaprocentinį“ Š.Jasikevičių“, – kalbėjo buvęs krepšininkas.

Dar nežinojęs, kad D.Motiejūnas bus išbrauktas iš kandidatų į rinktinę sąrašų, S.Jovaiša kalbėjo, kad tas jaunas krepšininkas jam per rungtynes su Čekija imponavo.

„Man patiko D.Motiejūnas. Žmogus atranda daug kelių atakai. Jos, suprantama, negali visos baigtis sėkmingai, bet jis sugeba pasisiūlyti. Ir drąsiai bando užbaiginėti atakas“, – kalbėjo buvęs žalgirietis.

S.Jovaiša mano, kad į rungtynių statistika – nėra svarbiausias trenerio patarėjas. Pasak jo, K.Kemzūra dar turėtų atsižvelgti į žaidėjų potencialą.

Tai S.Jovaiša argumentavo Pauliaus Jankūno pavyzdžiu.

„Šiandien Jankūno rezultatyvumas buvo ne koks, laisvų metimų nepataikė. Bet tai nereiškia, kad jis yra blogas. Tik gal jam dar truputėlį reikia laiko. Jis stengėsi, gynėsi, bet priekyje nežaidė taip, kaip iš jo tikimasi. Bet nepaimti Pauliaus būtų neteisinga dėl jo potencialo“, – mano pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius