Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į Slovėniją treneriai nesiveža Manto Kalniečio ir Darjušo ir Kšyštofo Lavrinovičių

Pasitarę su rinktinės gydytojais ir įvertinę kai kurių krepšininkų savijautą, rinktinės treneriai nusprendė, kurie krepšininkai nevažiuos į Slovėniją.
Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai
Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Draugiškas rungtynes su Slovėnijos rinktine praleis Mantas Kalnietis ir broliai Lavrinovičiai.

M.Kalnietis per rungtynes su Latvija susimušė kelį. Pirmadienį iš sutinosios vietos buvo ištraukti skysčiai, tačiau padarius išsamius tyrimus, paaiškėjo, kad rimtesnių traumų ir sužeidimų pavyko išvengti.

„Tiesiog nenorime rizikuoti Manto sveikata, – sakė vienas rinktinės gydytojų Vytenis Trumpickas. – Jam – nieko rimto, likęs Lietuvoje, Mantas sportuos du kartus per dieną.“

Su Lietuvoje liekančiais krepšininkais dirbs taip pat į Slovėniją nevykstantis vienas rinktinės trenerių Valdemaras Chomičius. Prie Manto Kalniečio prisijungs ir abu broliai Lavrinovičiai.

„Kšyštofas po intensyvių procedūrų jaučiasi gerai ir gali dirbti pilna jėga, tačiau jis nesitreniravo keturias ar penkias dienas ir iš karto mesti jį į rungtynes būtų gal kiek per daug rizikinga“, – savo sprendimą argumentavo rinktinės treneriai.

Kšyštofo brolis Darjušas antradienio treniruotės metu netikėtai pajuto skausma čiurnoje, jam gydytojai rekomendavo sumažinti krūvius. Lietuvoje jis kartu su kitais dviem rinktinės žaidėjais sportuos individualiai, daugiausiai dirbdamas treniruoklių salėje.

Draugiškas rungtynes su slovėnais Kęstučio Kemzūros auklėtiniai žais trečiadienį. Tai bus priešpaskutinis draugiškas mačas pasiruošimo Europos čempionatui metu. Jame lietuviai kol kas iškovojo 3 pergales ir patyrė 4 pralaimėjimus.

Verta pažymėti, jog su slovėnais mūsiškiai žaidė ir pirmąsias pasiruošimo rungtynes. Mėnesio pradžioje Klaipėdoje vykusiame mače pranašesni buvo varžovai – 70:72.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius