Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Delininkaitis: graikai naudoja daug „Žalgirio“ derinių

Taikliais tritaškiais metimais garsėjantis gynėjas Tomas Delininkaitis Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes dažniau stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolo, nei buvo aikštėje. Žemyno pirmenybėse krepšininkas aikštėje pasirodė vos keturiuose mačuose.
Tomas Delininkaitis ir Šarūnas Jasikevičius
Tomas Delininkaitis ir Šarūnas Jasikevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Yra kaip yra. Dabar ne laikas verkšlenti“, – nukerta žalgirietis, kalbėdamas apie rinktinę. Komandai liko paskutinės rungtynės su „Žalgirio“ stratego Ilias Zouro treniruojama Graikijos rinktine. 

Antrus metus Lietuvos čempionų komandoje žaisiantis T. Delininkaitis jau nekantrauja prisijungti prie ekipos. Šį sezoną gynėjo keliami tikslai – itin aukšti.

„Su tokia sudėtimi galime labai daug pasiekti“, – tikino krepšininkas.

– Rinktinei liko paskutinės rungtynės – kova dėl penktosios vietos. Kaip vertini šį čempionatą?

– Sunku dabar kalbėti, nes širdgėla širdyje vistiek dar yra. Ne paslaptis, kad visi tikėjomės žaisti dėl aukštesnių vietų, bet yra kaip yra ir dabar ne laikas verkšlenti. Džiaugiamės, kad pavyko nors kelialapį į olimpiados atrankos varžybas iškovoti.

– Pats daugiau laiko praleidai ant atsarginių suolo, nei aikštėje. Apmaudu dėl to?

– Be abejo. Aš esu iš tų, kurie nori žaisti ir padėti komandai, tačiau kartais daug kas ne nuo manęs priklauso. Čia buvo trenerio sprendimas, jis turėjo strategiją, matyt ji – be manęs. Yra kaip yra. Pasikartosiu, nereikia verkšlenti, reikia žiūrėti į priekį ir, žinoma, žaisti likusias rungtynes. O toliau mintys suksis apie klubą.

– Kokį įspūdį paliko naujoji „Žalgirio“ arena? Bus malonu čia žaisti?

– Žinoma. Jei atvirai, tai noriu kuo greičiau čia sugrįžti ar į kokias draugiškas rungtynes, ar treniruotis naujoje salėje. Čia viskas nauja. Tikiuosi, kad ir žiūrovų bus panašiai kaip per Lietuvos rinktinės rungtynes. Aišku, būtų naivu tikėtis, kad žaidžiant prieš silpnesnes komandas Lietuvos čempionate susirinks pilna arena, bet Eurolygoje tikrai tikiuosi, kad salė bus pilna. „Žalgirio“ fanų palaikymas mums – kaip šeštas žaidėjas.

– Rinktinei ši arena nebuvo labai sėkminga. Tiki, kad „Žalgiriui“ bus kitaip?

– Tokiais prietarais kaip sėkminga ar nesėkminga nelabai tikiu. Patys buvome savo likimo kalviai, turėjome puikius šansus kažką laimėti, bet nepasinaudojome tuo.

– Ar jau kalbėjai su „Žalgirio“ treneriu I. Zouru?

– Kol kas dar ne. Rungtynių su slovėnais metu po dviejų kėlinių pasisveikinome, nes jis stebėjo rungtynes, bet kalbėti dar neteko. Gal kai žaisime su graikais persimesime keliais žodžiais.

– Gal pastebėjai, ar treneris Graikijos rinktinėje naudoja tą pačią taktiką kaip ir „Žalgiryje“?

– Jei atvirai, tai yra nemažai derinių, kuriuos pernai naudojo „Žalgiryje“. Žinoma, mums, kurie dirbo su tuo treneriu, tai bus tik į naudą, mes žinosime kaip jie elgsis ir ką reikia daryti mums. Visas graikų žaidimo braižas nelabai kuo skiriasi nuo to, kaip žaidėme „Žalgiryje“. Treneris akcentuoja gynybą, jis labiau mėgsta, kai komanda gerai ginasi, o puolimas pas jį – sėkmės reikalas. Vieną dieną gali kristi, kitą – ne, todėl ir treniruotėse jis daug dėmesio skiria, kad komanda gerai apsigintų. Tada ir lengvų taškų paprasčiau surasti.

– Ar treneris Kęstutis Kemzūra tarėsi su žalgiriečiais prieš rungtynes?

– Per treniruotę mes patarėme truputį kaip reikėtų žaisti, apie derinius pakalbėjome. Bet iš kitos pusės, galima daug kalbėti, analizuoti, bet reikia patiems sužaisti, apsiginti ir užpulti. 

– „Žalgiris“ šiemet surinko labai pajėgią komandą. Ar nebijai konkurencijos?

– Niekada nebijau konkuruoti ir kai konkurencija yra sveika, tai labai gerai. Priverčia papildomai stengtis, ne tik per treniruotes dirbti 100 proc. Kai yra daugiau žaidėjų, jei kažkur neatidirbsi, nepabėgsi – žiūrėk, į tavo vietą gali ir kažkas kitas ateiti. Šiuo atveju konkurencija labai gerai, o kaip seksis – parodys laikas.

– Kokius pats tikslus keli šiai komandai?

– Baltijos krepšinio lygoje, šalies čempionate ir krepšinio federacijos taurės turnyre tikslai išlieka tie patys – pirma vieta. Apie VTB vieningąją lyga, gal per garsiai pasakysiu, bet taip pat pirma vieta. Dėl Eurolygos, tai nužengti kuo toliau, aš galvoju bent jau apie finalinį ketvertą, nes sudėtis – tikrai nebloga ir manau, kad su tokia komanda galime žengti toli.

– Ar su būsimu komandos draugu Robertu Javtoku kalbėjote apie „Žalgirį“?

– Nedaug. Visos mintys sukosi apie rinktinę. Šiek tiek kalbėjome apie tai, kaip po čempionato sportuosime, bet konkrečiai apie klubą – ne.

– Ar prieš sezoną turėsi laiko pailsėti?

– Nežinau, viskas priklausys nuo klubo, nuo vadovų kiek jie duos poilsio: gal dvi dienas, gal tris, gal savaitę. Reikia užbaigti viską rinktinėje, o tada kalbėti su klubu.

– Gal sekei „Lietuvos ryto“ komandos komplektaciją?

– Apie tai net nesukau galvos, šią vasarą visos mintys buvo tik apie rinktinę, pats nebuvau tikras dėl vietos dvyliktuke, todėl „Žalgirio“ varžovais nebuvo nei laiko, nei noro domėtis. Tiesiog, džiaugiuosi patekęs į rinktinės dvyliktuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius