Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 15 /20:10

Trečiasis „Eurobasket 2011“ ketvirtfinalis: prancūzai tik ketvirtajame kėlinyje palaužė graikus

Dar vienas Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalis vos nepasibaigė sensacija. Aiškiais favoritais laikyti prancūzai turėjo gerokai pavargti, kad įrodytų savo pranašumą prieš Kauno „Žalgirio“ stratego Iliaso Zouro treniruojamus graikus – 64:56 (14:17, 13:14, 13:12, 24:13).
Rungtynių akimirka
Kova vyko visas 40 minučių. / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

Į pusfinalį patekę prancūzai penktadienį jame žais su Rusijos ir Serbijos poros nugalėtoju.

Tuo tarpu graikai pasitraukė iš kovos dėl medalių ir penktadienį pradės kovas dėl 5-8 vietų bei kelialapio į 2012 metų Londono olimpinių žaidynių atranką (3-6 vietos). Graikų varžove bus rusų ir serbų poros pralaimėtoja.

Prancūzai pirmą kartą į priekį išsiveržė ketvirtajame kėlinyje

Graikai galingai pradėjo susitikimą ir tvirtai kontroliavo situaciją aikštelėje (4:15). Nors prancūzams buvo pavykę trumpam rezultatą išlyginti (21:21), jie ir toliau turėjo dažniau vytis varžovus.

Rungtynių lūžis įvyko ketvirtajame kėlinyje, kai 9:0 atkarpą laimėję prancūzai pirmą kartą rungtynėse išsiveržė į priekį (49:45). Nors graikai nepasidavė ir intrigą išsaugojo iki pat galo, prancūzai pergalės iš savo rankų neišleido.

Prancūzija: T.Parkeris 18 (0/3 tritšk.), N.de Colo 16, N.Batumas 15, A.Traore 6 ir J.Noah (8 atk. kam.) 5.

Graikija: I.Bourousis 17 (11 atk. kam.), A.Fotsis 9, N.Calathesas 7, K.Kaimakoglu (6 atk. kam.) ir N.Zisis (5 rez. perd.) – po 6.

Graikijos rinktinės vyr. treneris Iliasas Zouras:

„Didžiuojuosi savo komanda. Turime daug sunkumų, tačiau žaidėjai aikštelėje atidavė visus 100 proc. Gaila, nes buvome labai arti pusfinalio. Mačo pabaigoje gynyboje padarėme keletą klaidų, o jeigu nepelnai taškų – klysti gynyboje neturi teisės. Mums trūksta patirties, esame jauna komanda. Dabar turime kitą mačą, jis mums yra labai svarbus. Mūsų tikslas – iškovoti bilietą į olimpiados atranką.“

Prancūzijos rinktinės vyr. treneris Vincentas Collet:

„Su Graikijos rinktine mes visada turime rūpesčių. Laimei, šį kartą viskas vyko atvirkščiai. Paprastai mes pirmaujame visas rungtynes, o jie išsiveržia ketvirtajame kėlinyje ir laimi mačą. Graikai žaidė labai protingai, tipinį europietišką krepšinį ir neleido mums įsibėgėti. Laimei, net ir tris kėlinius atsilikdami išlikome drausmingi ir vieningi. Manau, ši pergalė yra daugiau psichologinė pergalė, nei krepšinio. Patekome į pusfinalį, iškovojome kelialapį į olimpiados atranką, o dabar sieksime kito tikslo – vietos finale ir tiesioginio bilieto į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius