Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Treneris Marinas Dokužovskis: „Šiąnakt nemiegos visa Makedonija“

Makedonų krepšinio stebuklai tęsiasi. Jų autorius, vyriausiasis treneris Marinas Dokužovskis, džiaugėsi istoriniu šalies pasiekimu ir atvirai prisipažino net negalvojęs, jog žais Europos čempionato pusfinalyje.
Makedonų treneris Marinas Dokužovskis žadėjo kovą Lietuvai.
Makedonų treneris M.Dokužovskis prisipažino nesitikėjęs žaisti pusfinalyje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Išsamią Lietuvos ir Makedonijos rinktinių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

„Manau, kad šiąnakt nemiegos visa Makedonija. Ši pergalė yra didžiausia sėkmė, kurią kada nors pasiekė mūsų šalis. Ne tik krepšinyje, bet ir visame sporte“, – šypsojosi M.Dokužovskis.

„Įrodėme, jog nusipelnome būti čia, nors dauguma sakė, kad į ketvirtfinalį mes patekome dėl sėkmės. Žaidėme be spaudimo, atsipalaidavę, savo tempu, ir tai mus atvedė į pergalę“, – džiaugėsi M.Dokužovskis.

„Žinojau, kad jei tris kėlinius išliksim arti, ketvirtajame visko gali nutikti. Mūsų gynyba ir širdis, manau, buvo pergalės priežastys. Manau, nusipelnėme vietos tarp keturių geriausių rinktinių“, – tęsė makedonų treneris.

Paklaustas apie paskutinį metimą, M.Dokužovskis prisiminė prieš dvi dienas Rusijai pralaimėtą mačą. Tuomet Sergejus Monia pataikė tritaškį nuo lentos ir lėmė makedonams ketvirtfinalio akistatą su Lietuva.

„Kai prieš dvi dienas pralaimėjome Rusijai, pasakiau savo žaidėjams, kad sėkmė sugrįš. Tačiau nesitikėjau, kad šiose rungtynėse“, – atviravo strategas.

Jo auklėtinių dabar laukia Europos čempionato pusfinalis penktadienį su Ispanija. „Turiu būti atviras – mes net negalvojome, kad žaisime pusfinalyje prieš Ispaniją. Didžiulė sėkmė, kad patekome į pusfinalį. Žaidėjai pavargę, bet turime dvi dienas pailsėti, atiduosime visas jėgas“, – apie laukiančią akistatą su Europos čempionais kalbėjo M.Dokužovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius